Actwell MT6577 phablet s Android 4.1 Jelly Bean OS-om i 5,7 inčnim ekranom

Fotografija članka: Actwell MT6577 phablet s Android 4.1 Jelly Bean OS-om i 5,7 inčnim ekranom

Veliki Android smartphonei, ili kako ih popularno zovu “phableti” (niti smartphone niti tablet), danas niču kao gljive poslije kiše. Evo još jednog “Kineza”, Actwell MT6577.

Oglas

U ovoj kineskoj kompaniji se očito nisu puno željeli mučiti oko samog naziva phabpleta, te su ga jednostavno nazvali po novom čipu koji je ugrađen, a to je istoimeni MT6577, inače nasljednik popularnog čipa MT6575. Uz veliki ekran od 5,7 inča i rezolucije 1280×720 točaka, spomenimo i kako radi na novom Android 4.1 Jelly Bean operativnom sustavu.

Osim već spomenutog 2-jezgrenog MT6577 procesora, ugrađen je 1 GB RAM-a, te stražnja kamera od 8MP. Navodno bi trebao podržavati Dual SIM (dvije SIM kartice), trebao bi imati i microSD čitač memorijskih kartica. I baterija je za pohvalu od 3200 mAh.

Spomenimo i kako je tanak samo 9,7 milimetara mm, podržava Bluetooth, GPS, WiFi i 3G. Oštrije oko će primijetiti kako izgledom nalikuje na Samsungov Galaxy Note II.

Neslužbeno saznajemo kako bi se ovaj phablet trebao pojaviti i na europskom tržištu početkom 2013. godine. Cijena i dostupnost za sada naravno nisu službeno objavljeni, no pretpostavljamo kako bi mu cijena mogla biti između 200 i 300 američkih dolara.

Video koji slijedi je u stvari prezentacija koja govori koje su razlike između novog MT6577 čipa u odnosu na stariji MT6575 čip. Dakle ovo je više za one tehnički orijentirane :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.