Activa diktira trendove u kartičnom poslovanju

Racunalo.com foto

U njih ubrajamo personalizirano oglašavanje, vezano uz korisnika, osobnu komunikaciju s komitentom i mogućnost izravne komunikacije banke s komitentom između transakcijskih ciklusa, primjenom metoda za upravljanje odnosima sa strankama. Ti bankomati koriste platforme, zajedničke mnogim dobavljačima, zasnovane na internetskim tehnologijama, što omogućuje bankama brzo uvođenje modernih i inovativnih funkcija za bankomate.


Sustav Activa premijerno je predstavio i uslugu OneSMART Web, koja nudi siguran i jednostavan način pohrane osobnih podataka na pametnu karticu te tako omogućuje njihovo lakše prenošenje. Računalna aplikacija primjenom pametne kartice korisnicima omogućuje brz pristup pohranjenim podacima, pojednostavljuje internetsko poslovanje te smanjuje mogućnost zlouporabe osobnih podataka, zaštićenih PIN-om. Osnovne funkcije usluge OneSMART Web jesu pohrana osobnih podataka i podataka o kreditnim karticama, uređivanje najčešće korištenih internetskih adresa, pohrana lozinki za pristup zaštićenim internetskim stranicama te automatsko popunjavanje obrazaca na Internetu.Prvi put na svijetu bila je predstavljena i aplikacija na čipu pametne kreditne kartice, namijenjena provjeri identiteta za slijepe i slabovidne osobe. Activa naglašava da ta kartica radi na isti način kao i obična kartica za provjeru identiteta, a drugačiji je samo čitač kartice, koji koristi tehnologiju „Chip-to-Speech“. Prvi takav čitač na svijetu utemeljen je na standardu CAP (Chip Authentication Programme). Aplikacija na čipu kartice svaki put stvori jednokratnu lozinku, koju čitač zatim pretvori u zvučni signal i putem slušalica prenosi korisniku. Na taj je način slijepim i slabovidnim osobama omogućen siguran pristup internetskim i telefonskim bankama te sigurno kupovanje u internetskim trgovinama koje nose oznaku MasterCard SecureCode i Verified by Visa.


Na konferenciji je bilo riječi i o najsuvremenijim konceptima beskontaktnog poslovanja te trendovima na području kartičnog poslovanja. Activa je u suradnji s partnerom Cassis International predstavila beskontaktno poslovanje posredstvom mobilnih telefona, zasnovanih na tehnologiji NFC (Near Field Communitation). Prvi put u Europi je predstavljen koncept mobilnih platnih kartica koje rade u stvarnom vremenu, putem telekomunikacijskih mreža mobilnih operatera, a čiji su izdavači banke.Na kraju su Activini stručnjaci pokazali i tehnologiju kartica za brzo plaćanje te plaćanje malih iznosa, zasnovanu na komunikaciji radijskim frekvencijama na načelu „pritisni i pođi“. U suradnji s tvrtkom Visa Europe predstavili su viziju kartičnog poslovanja koja naglašava koncept bezgotovinskog društva, za koje se Activa zauzima. Banke članice sustava Activa predstavile su u suradnji sa slovenskom tvrtkom Kiomatic i samoposlužne kioske koji su ujedno i platni terminali. Rješenje ima široku paletu mogućih primjena – od parkirnih sustava do kioska za izdavanje karata, kupnju kinoulaznica i nekih drugih proizvoda.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.