Acer TA272HUL Tegra 4 tablet s Retina ekranom gotovo sigurno u prodaji

Fotografija članka: Acer TA272HUL Tegra 4 tablet s Retina ekranom gotovo sigurno u prodaji

S obzirom da se već pojavio na benchmark testovima, za očekivati je kako će Acer predstaviti novi tablet s Tegra 4 procesorom. Takve su modele već prijavili HP i ASUS, a sada i Acer (TA272HUL).

Oglas

Poznato nam je kako su i neki drugi manje poznati proizvođači tablet uređaja prijavili Android tablete s Tegra 4 procesorom, što bi mogla biti nova ubojita kombinacija na tržištu. Sada se tom krugu pridružio i Acer koji je, kao što i sami možete vidjeti na slikama, prijavio model ne baš zvučnog naziva TA272HUL. Naravno, marketinško ime će biti puno zvučnije.

Što se same hardverske konfiguracije tiče, uz 4-jezgreni Nvidijin Tegra 4 procesor na 1,8 GHz i Android 4.2.2 Jelly Bean operativni sustav spomenimo i kako ima veliki 10 inčni Retina ekran rezolucije 2560×1344 točaka. Na samim testovima djeluje prilično dobro, što možete vidjeti i sami na slikama.

Prema PassMark benchmark testu stoji odlično, osjetno je bolji od Samsungovog Galaxy S3, no više nas je zanimao odnos prema Nexusu 7 koji radi na Tegra 3 platformi – i sami vidite razliku kako je Acer brži za 2 i pol puta.

Za što vam uopće trebaju tako brzi procesori? U prvom redu za gaming, jer smo mišljenja kako će u idućih nekoliko godina upravo razvoj tržišta video igara i zabavnog softvera, industrija koja je vrlo bogata i izdašna. Naravno, voljeli bismo ga isprobati na testu, a ako se pojavi u Hrvatskoj to će se i dogoditi, vjerujte nam na riječ.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.