Acer priprema 7 inčni tablet za 99$, nije Nexus 7, na Tegra 3 ili WonderMedia platformi

Fotografija članka: Acer priprema 7 inčni tablet za 99$, nije Nexus 7, na Tegra 3 ili WonderMedia platformi

Jedan tajvanski izvor objavio je informaciju kako Acer (ponovo) priprema jeftini i za sada neimenovani tablet koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Cijena bi mu trebala biti samo 99$.

Oglas

Acer je već ranije imao takav tablet u ponudi, nešto slično kao i Asus, no Asusov se “pretvorio” u Googleov Nexus 7, to svi znate. Acer svoj novi tablet namjerava na tržište izbaciti početkom 2013. godine, u prvom kvartalu. O samoj hardverskoj konfiguraciji se vrlo malo zna, podijelit ćemo s vama što smo saznali.

Za početak, priča oko procesora vrti se oko MediaTeka kako bi se smanjili troškovi proizvodnje, no skloniji smo nekako razmišljati kako će prije preuzeti Nvidijinu Tegra 3 platformu i WonderMedia procesor. Naravno, s pripadajućim grafičkim procesorima.

Acer i Asus će u ovom cjenovnom razredu voditi vrlo oštru bitku u 2013. godini, no već sada postoje manje poznati azijski proizvođači tableta koji će prodavati svoje low-end tablete za manje od 80$, a po konfiguraciji će biti “tu negdje”.

Kako nam se čini, iduća 2013. godina bi mogla biti još više godina tableta, nego što je 2012. godina iz jednostavnog razloga što su se cijene toliko spustile da si ih danas mogu priuštiti praktički svi. Pratit ćemo iduće godine što se događa na tržištu tableta, i to vrlo detaljno. Stay tuned…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.