Acer Aspire S3 – prvi ultrabook u Hrvatskoj? [video]

Fotografija članka: Acer Aspire S3 – prvi ultrabook u Hrvatskoj? [video]

Ovaj izniman model prijenosnika korisnicima nudi moćne značajke za digitalnu obradu uz iznimno brzi odziv i interakciju koji rezultiraju većom slobodom i boljim ukupnim doživljajem korištenja u pokretu.

Teško je odrediti koja je karakteristika ultrabooka Acer Aspire S3 najznačajnija. Je li to izniman dizajn ovog prijenosnika, tankog poput časopisa, mase samo 1,5 kilograma? Aluminijsko kućište u najtanjoj točki ima samo 13 milimetara, a ultra tanak HD LED zaslon od 13,3 inča uokviren je pokrovom računala radi uštede na materijalu i što tanjeg profila. Snažno, ali lagano kućište izrađeno je od legure aluminija i magnezija, dok pokrov ima metalnu završnu obradu glatku poput svile, na kojoj se ne vide otisci prstiju. Chiclet tipkovnica pune veličine s tehnologijom Acer FineTip dizajnirana je kako bi pružila udobnu uporabu i maksimalnu produktivnost.

Ili je to možda dugotrajnost baterije koja omogućava pouzdan rad u svakom trenutku? Autonomija litij-polimerske baterije modela Acer Aspire S3 iznosi 7 sati, dok se uz tehnologiju Acer Green Instant, koja značajno štedi energiju, prijenosnik iz načina mirovanja vraća u rad za manje od dvije sekunde. Nakon osam sati u načinu mirovanja prelazi u duboko mirovanje, nastavljajući s radom točno ondje gdje je korisnik stao te čuvajući energiju baterije do 50 dana, što je duže i od uobičajenih baterija mobilnih telefona.

Napredni će korisnici pak najviše cijeniti opremljenost ovog računala procesorom Intel® Core™ i5 druge generacije koji ubrzava procese i troši manje energije s SSD pogonom koji pruža brz pristup datotekama, dok tvrdi disk od 320 GB nudi puno prostora za pohranu. Tu su i grafički sustav Intel HD Graphics 3000, čitač kartica 2 u 1 koji podržava SD kartice i MultiMediaCard te integrirana kamera od 1,3 megapiksela i mikrofon za učinkovite video pozive i konferencijske razgovore.

S popisa najznačajnijih karakteristika nemoguće je izostaviti potpunu integraciju najboljih značajki prijenosnih računala i mobilnih uređaja. Primjerice, zahvaljujući tehnologiji Acer Instant Connect nema više dugotrajnog povezivanja – računalo pamti omiljene pristupne točke korisnika i smjesta se s njima povezuje u manje od dvije i pol sekunde, što je do četiri puta brže od prijenosnika bez ove tehnologije.

Osim što je ultra pametan, ovaj je prijenosnik i ultra zabavan – uz profesionalne zvučnike s tehnologijom Dolby® Home Theater® v4 i kinematografskom kvalitetom zvuka te HDMI® priključkom visoka definicija zabave je zajamčena. Značajka Acer clear.fi omogućava korisnicima jednostavno upravljanje sadržajima, pohranu, dijeljenje i uživanje u njima s bilo kojeg uređaja na mreži, kao i pregled sadržaja prijatelja te objavu novosti na društvenim mrežama.

I na kraju, Acer Aspire S3 je ultra ugodan za rad. Nema otvora za provjetravanje s donje strane pa ga je udobno držati i na koljenima, tople komponente smještene su podalje od oslonca za ruke i dodirne površine, a novi dizajn protoka zraka raspršuje topli zrak sa stražnje strane prijenosnog računala te tako ne grije korisnikove ruke.

Acer Aspire S3 - prvi ultrabook u Hrvatskoj?

Acer Aspire S3 - prvi ultrabook u Hrvatskoj?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.