Acer Aspire E1 – dobar izbor za prvo prijenosno računalo, za posao i Internet, a može i multimediju

Fotografija članka: Acer Aspire E1 – dobar izbor za prvo prijenosno računalo, za posao i Internet, a može i multimediju

Letimičnim pregledom hardverske konfiguracije novog Acerovog modela Aspire E1 zaključili smo kako je u njemu sve “standardno”. Ili bolje rečeno – koliko platite, toliko i dobijete.

Oglas

Za one koji baš i ne trče za najnovijom generacijom računala, ovo bi mogao biti vrlo dobar izbor. U tabeli niže vidjet ćete usporedbu četiri Aspire E1 modela, koji se razlikuju tek po procesoru i po veličini tvrdog diska, a ostale su im karakteristike iste. Raspon procesora kreće se od 2-jezgrenih Intel Celerona B820 i Pentium B950, pa do Intel Core i3 i i5 procesora. Naravno, mi ćemo preporučiti posljednja dva, jer su osjetno brži, a i dalje spadaju u 2. generaciju Intel Core procesora iz Sandy Bridge obitelji, novi su iz Ivy Bridge obitelji, ako vam to što govori.

Svi modeli imaju standardni 15,6 inčni ekran HD rezolucije od 1366×768 točaka, 4GB RAM-a, DVD snimalicu, stereo zvučnike, HDMI video izlaz te 3x USB 2.0 ulaza (nema USB 3.0).

Sve ostale detalje vidjet ćete u tabeli niže, a mi ćemo samo spomenuti kako je raspon cijena od najjeftinijeg do najskupljeg Aspire E1 modela od 380 do 550 američkih dolara.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.