ABI Research: prodaja tableta će ove godine prijeći 85 milijardi dolara

Fotografija članka: ABI Research: prodaja tableta će ove godine prijeći 85 milijardi dolara

Najnovije izvješće ABI Researcha govori kako će prodaja tableta u 2014. godini biti optimistička, iako je godina počela prilično loše.

Oglas

U prva tri mjeseca zabilježen je pad prodaje tableta od čak 30%, no ostatak godine je itekako obećavajući. Da stvar bude bolja, spomenutih 85 milijardi dolara odnosi se samo na prodaju “poznatih imena” tableta. No, konkurencija koja je samo naizgled mala itekako se razvija i raste velikom brzinom, pogotovo ona kineska.

U brojkama, isporuka poznatih proizvođača tableta ove bi godine trebala prijeći brojku od 200 milijuna. Intel zadovoljno trlja ruke jer će se njihovi procesori naći u praktički svakom petom tabletu, u njih 40 milijuna. I drugi će proizvođači procesora imati velikog udjela, a najveći igraći će i dalje biti MediaTek, Qualcomm, Samsung, RockChip, Allwinner i drugi.

Samo u Indiji i Kini ove će se godine isporučiti oko 35% tableta. Najveći proizvođač tableta i dalje će ostati Apple s iPad tabletima, Samsung se sve više približava, a ova bi dva proizvođača trebala držati oko 70% svjetskog tržišta.

A koji vi tablet imate? :)

ABI Research - prodaja tableta će ove godine prijeći 85 milijardi dolara

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.