ABI Research: prodaja tableta će opadati i u 2016. godini?

Fotografija članka: ABI Research: prodaja tableta će opadati i u 2016. godini?

Prema predviđanjima analitičke kuće ABI Research, iduće godine će se nastaviti trend pada kako isporuke tako i prodaje tableta. No, i dalje će se vrlo solidno prodavati.

Oglas

Ako se vratimo nekoliko godina unazad, u 2010. i 2011. godine, to je bilo zlatno doba za prodaju tableta, pravi “bum” kako bi se reklo. Odlično su prodavani i Android i iOS tableti no nešto se promijenilo. Najveći krivac za slabiju prodaju tableta su, kažu, phableti (veliki smartfoni) koji su oduzeli primat i tržište tabletima.

Iako su tableti puno ugodniji za korištenje, kada nemate novca ili ako su vam financije ograničene odabrat ćete ono što vam je pristupačno. Umjesto kupovine manjeg smartfona i tableta većina se odlučuje na kupovinu phableta koji “glumi” obje funkcije. I to prilično dobro, čini nam se.

ABI Research predviđa kako će prodaja tableta nastaviti svoj negativni trend i u 2016. godini. Bolju šansu imaju tableti s dva operativna sustava, odnosno oni koji imaju tipkovnice (u prvom redu Windows modeli). Do kraja ove 2015. godine očekuje se kako će se isporučiti oko 373 milijuna tablet uređaja.

Foto:

Trenutno se čak 48% tableta prodaje u sjevernoj Americi, a od tog broja polovica je Androida, a iPad (iOS) tableti se odlično drže s 48%, dok je 2% ostalih. No, i na tom tržištu sve više korisnika mijenja svoj tablet za phablet, ili za 2-u-1 hibridni uređaj, a koji postaju sve popularniji kao “ultra laka i prijenosna PC računala”.

Iako se velike nade polažu u iPad Pro, veliki Appleov tablet, čisto sumnjamo kako on nešto može promijeniti na bolje, kada govorimo o globalnoj prodaji tableta.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.