Aastra: pet najvažnijih savjeta za učinkovito ulaganje u komunikacijsku tehnologiju

Racunalo.com foto

Aastra: pet najvažnijih savjeta za učinkovito ulaganje u komunikacijsku tehnologiju

Slijedeći navedene savjete poduzeća mogu postići veću produktivnost svojeg radnog kadra, smanjiti komunikacijske troškove, smanjiti opće troškove poslovanja te, koristeći otvorene standarde, izbjeći štetnu ovisnost o zatvorenim vlasničkim tehnologijama.

1. Koristite fleksibilna rješenja
Rješenja za objedinjavanje fiksne i mobilne telefonije (Fixed Mobile Convergence – FMC) integriraju danas još uvijek podijeljena segmenta mobilnih i poslovnih komunikacija, a u cilju povećanja učinkovitosti i smanjenja troškova.

Broj mobilnih zaposlenika sve više raste te je samim time sve veća i potreba za objedinjenim komunikacijskim rješenjima. U poslovnom je svijetu izuzetno važno imati neprekinutu komunikaciju sa zaposlenicima, bez obzira na to jesu li trenutačno na terenu, ili pak rade na svojem radnom mjestu unutar tvrtke. Ljudi se danas često koriste dva, tri ili više telefonskih brojeva. No, moguće je ostvariti čitav niz prednosti ukoliko bi se koristili samo jednim brojem, a koji se prema potrebi preusmjerava na izabrani uređaj ili lokaciju. Na taj se način znatno ubrzava komunikacija s klijentima, a ujedno štedi i novac. Bez obzira na to radi li se o maloj ili velikoj tvrtki, integriranjem mobilnih i fiksnih komunikacijskih sustava telefona svakako će se ostvariti prednosti i uštede.

2. Omogućite fleksibilan rad
Ukoliko se koriste odgovarajućom i dostupnom tehnologijom, većina zaposlenika u industrijama koje se temelje na znanju može jednako dobro, ako ne i bolje, raditi i od kuće. U slučaju da tvrtke počnu razmatrati uvođenje fleksibilnog rada, svakako bi trebale obratiti pozornost i na korištenje VoIP rješenja za internetsku telefoniju, a kako bi izbjegle nepotrebne troškove za mobilnu telefoniju. Ovakvim se pristupom zaposlenike koji rade izvan tvrtke (ili pak agente u sklopu kontaktnih centara) može također kontaktirati putem jedinstvenog broja, čime se ostvaruje funkcionalnost jednaka onoj kada rade u uredu.

Fleksibilan rad također smanjuje troškove vezane uz poslovni prostor i potrošnju energije te kod zaposlenika povećava zadovoljstvo svakodnevnim radom i pripadnošću tvrtki.

3. Otvorite standarde
Kontrolni protokol aplikacijskog sloja (Session Initiation Protocol – SIP) predstavlja ključni standard kojeg bi svaki IT menadžer morao biti svjestan pri nabavci komunikacijske opreme. Sustave koji se temelje na SIP standardu moguće je jednostavno povezati s budućim i nadolazećim tehnologijama i rješenjima, što tvrtkama omogućuje da pravovremeno i postupno nadograđuju svoje sustave, bez straha od ovisnosti o zatvorenim vlasničkim rješenjima. Također treba imati na umu i slijedeće:
– SIP terminalna rješenja čine samo trećinu cijene postavljanja telekomunikacijskog sustava te samim time nabavka SIP-uskladivih telefonskih uređaja predstavlja izuzetno kvalitetnu investiciju.
– Telefonski sustavi koji omogućuju distribuciju komunikacijskih kanala putem SIP standarda jamče niže troškove komunikacije.

4. Otkažite nepotrebna poslovna putovanja
U vremenima nepovoljnih ekonomskih prilika izuzetno je važno održati konstruktivan dijalog s klijentima i suradnicima, kako na lokalnoj, tako i na globalnoj razini. Smanjivanje nepotrebnih troškova za poslovna putovanja ne mora se negativno odraziti na prisnost takvog kontakta. Tvrtke bi svakako trebale aktivno iskušavati alternative, poput pristupačnih i kvalitetnih rješenja za virtualnu prisutnost, poput Aastrinog ViPr rješenja. Uz to što su video konferencije cjenovno učinkovitija solucija, korištenje naprednih komunikacijskih sustava je i ekološko prihvatljivije. Visoko kvalitetno rješenje za video komunikaciju i udaljeni grupni rad već se može isplatiti uštedom na nekoliko prekooceanskih poslovnih letova.

5. Ozbiljniji pristup ujedinjenoj komunikaciji
Većina tvrtki i dalje prilično skeptično pristupa tematici ulaganja u nove tehnologije, obzirom kako uprave većinom smatraju kako se prilikom tih procesa stari sustavi moraju nasilno ukloniti i zamijeniti novima. No, to nije slučaj. Tvrtke cijeli proces mogu obavljati postupno i istovremeno koristiti sve trenutačne prednosti sustava, bez potrebe za velikim početnim, odnosno pojedinačnim investicijama.

Kako bi povećale učinkovitost svojih komunikacijskih rješenja tvrtke bi svakako trebale razmotriti i slijedeće:
– Alate za upravljanje prisutnošću zaposlenika. Na taj se način mogu jednostavno dobiti informacije razgovara li zaposlenik trenutačno putem telefona, ili se nalazi na sastanku, a što u konačnici povećava učinkovitost komunikacije.
– Softver za razmjenu dokumenata. Time se potiče znatno konstruktivniji dijalog između zaposlenika i klijenata te kvalitetnija međusobna komunikacija između suradnika, bez obzira na njihovu udaljenost od ureda.
– Sustav za softversku telefoniju na prijenosnim računalima. Korištenjem navedenih rješenja mogu se značajno smanjiti telefonski troškovi prilikom rada na terenu ili izvan ureda.
– Sustave za mobilnu komunikaciju putem bežičnih (WiFi) mreža.

Nepovoljna ekonomska situacija uvjetovala je znatno manju fleksibilnost budžeta tvrtki no što je to do sada ikada bio slučaj. No, to ujedno ne znači i kako bi tvrtke trebale prestati ulagati u tehnologiju. Od velike je važnosti da tehnološka rješenja ostanu pri vrhu prioriteta u tvrtkama, obzirom kako ona izravno utječu na razliku između stjecanja novih i gubitka postojećih klijenata.

„Izuzetno je bitno da tvrtke u nepovoljnim poslovnim uvjetima osiguraju odgovarajuća komunikacijska rješenja kako bi mogli kvalitetno komunicirati sa svojim klijentima i omogućiti učinkovit rad svojim zaposlenicima. Aastra nudi niz rješenja za male i velike tvrtke koja su posebno prilagođena navedenim zahtjevima te koja su prema svojim karakteristikama sukladna prioritetima IT i poslovnih menadžera“, napomenuo je Frederic Boone, Aastrin menadžer za područje srednje i istočne Europe.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.