Aakash 2 – Android tablet za indijske studente po nevjerojatnoj cijeni od samo 21$!

Fotografija članka: Aakash 2 – Android tablet za indijske studente po nevjerojatnoj cijeni od samo 21$!

Iako se ranije najavljivalo kako će ovaj popularni tablet u Indiji studentima biti prodavan za samo 35$, upravo smo saznali kako mu je cijena smanjena na samo 21$. Zar to nije sjajno!

Oglas

Sjećate se, u više smo navrata pisali o jeftinim indijskim tabletima koji bi trebali poslužiti studentima u njihovoj edukaciji. Prvo smo tamo negdje u prosincu prošle godine najavili za samo 47$, a posljednju informaciju o naprednijem modelu pisali smo prije dva mjeseca, u rujnu.

Naime, ideja indijske vlade je da svim studentima omoguće lakše i efikasnije studiranje. No, s druge strane ovaj će se tablet pojaviti i u slobodnoj prodaji – za šire indijsko pučanstvo koštat će 80$. A cijena je za studente stvarno smiješna – samo 21$. I Aakash dvojka radi na Android 4.0.3. operativnom sustavu.

A što ćete dobiti za taj novac, naravno ne vi nego indijski studenti na tamošnji “National Education Day”? Radi se o tabletu s ekranom od 7 inča, a radi na Cortex A8 procesoru na 1GHz, ima 512 MB RAM-a, te 4 GB prostora za pohranu podataka. Ugrađena je prednja VGA kamera i podržava WiFi.

Baterija od 3000 mAh bi trebala izdržati do 4 sati rada, a pronaći ćete i microSD memorijsko proširenje, USB ulaz, te pregršt predinstaliranih edukacijskih aplikacija (studentska inačica).

Ovo je definitivno najjeftiniji tablet na svijetu, niti jedan se ne prodaje po toj cijeni. Eh, Vlado, Vlado, lijepo je biti indijski student :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.