9. IBM SMB Roadshow održan u gradu pod Marjanom – Splitu

Fotografija članka: 9. IBM SMB Roadshow održan u gradu pod Marjanom – Splitu

6. lipnja 2014. u splitskom hotelu Atrium održan je 9. IBM SMB Roadshow. 40-ak sudionika pozdravila je gđa. Barbara Kavčić Kodrnja, a Roadshow je otvorio g. Denis Stanarević uvodnom pričom o IT paradigmama i trendovima.

Oglas

IBM je predstavio rješenja za malo i srednje poduzetništvo u skladu s globalnim trendovima: cloud, mobile, big data i social business, veliku zvijezdu IBM-ovog hardverskog portfelja – POWER8, te regionalni IBM-ov Innovation Centar smješten u Ljubljani. Izdvojio bih prezentaciju o software defined approach-u kroz koji nas je vodila IBM-ova strip-junakinja Cloudya, te mobility demo (IBM Worklight platforma) na kraju programa. Sudionici, mahom korisnici IBM-ovih rješenja i ljubitelji tehnologije, su bili zadovoljni viđenim na show-u. Ipak, po neke odgovore (primjerice, kako će 3D printing promjeniti svijet?) će morati doći dogodine – na jubilarni 10. Roadshow ;-)

PRESS objava
Nakon prvog poslovnog događanja održanog u Osijeku, IBM-ov „SMB Roadshow“ stigao je i u Split. Osmi po redu, splitski IBM SMB Roadshow predstavio je lepezu IBM-ovih rješenja i usluga namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima. Rješenja se temelje na tehnologijama koje podržavaju globalne trendove: cloud, mobilne tehnologije, Big Data i društvene mreže kao podrška poslovanju.

Svega nekoliko godina od najave clouda kao trenda koji dolazi, jedan od izazova s kojim se korisnici danas sve više susreću jest odabir kvalitetnog i pouzdanog cloud partnera.

„Svjedoci smo vremena u kojem se spirala promjena toliko ubrzava da nije dovoljno mijenjati se brzo, već se moramo mijenjati unaprijed. Ove promjene obuhvaćaju sve segmente ljudskog života: od poslovnog, obiteljskog, preko medicine, mirovinskih sustava, proizvodnje hrane, do međunarodnih migracija. Tehnološki sektor prvi je na udaru takvih promjena, i danas je trenutak kad svi moramo razmišljati korak unaprijed. Moramo biti spremni na utjecaj današnjih informacijskih tehnologija i znanja na cloud, mobilne tehnologije, velike podatke i digitalne oblike ljudske interakcije, poput onih u društvenim mrežama“, istaknuo je u svom uvodnom predavanju na IBM SMB Roadshowu u Splitu Denis Stanarević, voditelj prodaje sustava za upravljanje i pohranu podataka IBM-a Hrvatska.

Pristup informaciji kao osnovi za donošenje odluke mora biti kontinuiran i garantiran. Infrastruktura za pohranu informacija ne osigurava samo raspoloživi prostor, već i isporuku podataka u kratkom vremenu, uz performanse koje omogućavaju bržu analizu i ubrzavaju donošenje odluke. Načine, pojmove i modele koje pruža IBM predstavio je Ivo Gomilšek, IT arhitekt poslovnih rješenja iz IBM-a, kroz zanimljivo predavanje naslova „Softverski definirana okruženja pohrane podataka, upravljivost i fleksibilnost istih“.

9. IBM SMB Roadshow održan u Splitu

U nastavku predavanja Denis Stanarević predstavio je novosti iz jedinstvene IBM-ove palete sustava za upravljanje i pohranu podataka koja prati životni ciklus informacije od njezinog nastanka do umirovljenja: od flash tehnologije odziva sustava mjereno u mikrosekundama do dugotrajnih sustava pohrane na tračne medije.

Posebnu pozornost ovogodišnjeg događanja u Splitu izazvalo je predavanja pod nazivom „Inovacija koja podatke pretvara u posao“, u sklopu kojega je Scott Sullivan, direktor prodaje za POWER za područje Srednje i istočne Europe tvrtke IBM, predstavio najnoviju perjanicu u IBM-ovom portfelju POWER rješenja – POWER8 te cijeli niz tehnoloških noviteta koje donosi napredna tehnologija.

Tijekom ovogodišnjeg poslovnog događanja u Splitu, Bernard Grum iz IBM-a Slovenija upoznao je sve prisutne s regionalnim IBM-ovim Centrom za inovacije smještenim u Ljubljani. Centar u Ljubljani sastavni je dio mreže koju čini 41 centar diljem svijeta s ciljem direktne suradnje. Naime, sa svojim iznimnim resursima te znanjem vrhunskih svjetskih stručnjaka, IBM-ov Centar za inovacije na raspolaganju je korisnicima, partnerima i akademskoj zajednici te svima kojima su potrebni savjet i pomoć.

Također, sudionici predavanja imali su priliku čuti informacije o BlueMixu, IBM-ovoj otvorenoj cloud platformi. BlueMix programerima omogućava pristup IBM-ovim softverima za integraciju, sigurnost i transakciju te drugim ključnim funkcijama, kao i softverima poslovnih partnera.

Na samom kraju je Ivo Šalković, IBM-ov tehnički specijalist za softver Websphere, demonstrirao jednostavnost korištenja IBM-ovih Worklight alata koji omogućavaju izradu i najkompleksnijih mobilnih rješenja za različite platforme.

9. IBM SMB Roadshow održan u Splitu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.