8. generacija prošla kroz ZIP startup program, najavljene nove investicije

Fotografija članka: 8. generacija prošla kroz ZIP startup program, najavljene nove investicije

U Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE održan je Demo day u okviru Startup srijede. Ponovo se okupio velik broj.

Oglas

U osmu generaciju ZIP startup inkubatora krenulo je osam timova, a uspješno ih je cijeli program završilo pet: Adopto, Advanced Handball Statistics, Appetit, SailRouter i Wemy.

Svaki od timova je predstavio napredak ostvaren tijekom programa u ZIP-u i dok je zajedničko svima koji su završili program da su i lansirali proizvod na tržište ili su barem u beta fazi te već imaju prve korisnike/klijente, Adopto i Wemy su iskoristili priliku i službeno lansirali svoje proizvode na samom Demo dayju.

A već na polovici programa (tzv. ZIP Progress review) ZIP je objavio seed investiciju u Appetit u iznosu od 160.000 kuna. Time je ovo postao četvrti projekt u koji je ZIP direktno investirao nakon prikupljenih 68.700 funti na equity crowdfunding platformi Seedrs.

Veliki uspjeh ostvario je i tim Wemy u kojeg je investirao poslovni anđeo Hrvoje Prpić, član Upravnog odbora CRANE-a. Na dan Startup srijede ujedno je održan i launch aplikacije “Wemy” koja je dostupna na Google Playu za Android te Vas pozivamo da ju isprobate. Za iOS uređaje možete je očekivati uskoro. Radi se o aplikaciji koja je pomoć pri odabiru odjevne kombinacije, a funkcionira tako da korisnik obuće željenu kombinaciju, fotografira se, uploada fotografiju, a ostali korisnici ocjene odjevnu kombinaciju. Sama investicija odličan je katalizator koji će omogućiti timu da dođe do početnog kritičnog broja korisnika.

Novi ZIP akceleratorski program će se odvijati usporedno sa standardnim startup programom u ZIP-u, a namijenjen je tvrtkama koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja, kako bi im omogućio potpunu posvećenost razvoju projekta, ali i potencijalnu implementaciju, odnosno testiranje, u poslovnom sustavu Agokora.

Svaka tvrtka ulaskom u program prima investiciju od 100.000 kn. Cilj novog akcelaratorskog programa je ubrzavanje razvoja proizvoda i izlaska na tržište. Po završetku ili kroz trajanje programa tvrtke koje uspješno lansiraju uslugu ili proizvod imaju mogućnost uspostave poslovne suradnje s tvrtkama iz koncerna Agrokor.

Novi program će se fokusirati na tvrtke iz sljedećih kategorija:
–    e-commerce / mobilno plaćanje
–    turizam / eventi
–    retail / FMCG (fast moving consumer goods)

Zainteresirani startup timovi se za inkubatorski, kao i novi akcereratorski program mogu prijaviti na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.