6000 lažnih iPhone 4 punjača u Europskoj prodaji

Fotografija članka: 6000 lažnih iPhone 4 punjača u Europskoj prodaji

Kako su ti lažnjaci  otišli nezapaženo u prodaju od strane " kontrole "  ostaje misterija.  Prijevaru su otkrili neki od  kupaca uređaja preko e-commerce web stranice tvrtke.  Najviše sumnje  kupaca izazvali su punjači najskupljeg modela, IPhone 4 od 32 GB. Kineski punjači kako je ustanovljeno kasnije, mogu izazvati ozbiljne probleme na mobilnom uređaju, u rasponu od gubitka jamstva telefona, pregrijavanja, pa čak i mogućnost zapaljenja. 

Apple pere ruke kao Poncije Pilat.  Izjavljuju da to nije njihov problem budući da trgovina nije  niti službeni distributer. Ali, stvar je u tome da  iPhone4 je došao s  punjačem u paketu i što ih čini odgovornim za pakiranje. Kao kupci svi pretpostavljamo da je pod njihovom nadležnošću pakiranje bez obzira gdje je uređaj proizveden. U vezi pakiranja, Apple se opet ograđuje. „Naša odgovornost je samo na kontroli kvalitete i ispravnosti mobilnog uređaja.“  Sjajno, zar ne ?

Istina je da bez obzira tko je u krivu, korisnici koji su kupili iPhone4 uređaje preko Metro Groupe, sada trebaju kupiti originalni punjač kako bi spriječili oštećenje  na svojim iPhone 4 mobitelima. Ova vijest je procurila preko  tvrtke specijalizirane za kontrolu kvalitete – Asia Inspection, gdje su spomenuti punjači i pregledani.  Jasno nam postaje svima: Pitanje krivotvorenja postiže apsolutne granice. Uostalom, pogledajte malo i ovaj video prilog :) 


 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.