6. šesti sveučilišni Dan e-učenja

Fotografija članka: 6. šesti sveučilišni Dan e-učenja

I ovaj će puta akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, biti pružena mogućnost razmjene iskustava i stjecanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija te tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Oglas

Ovogodišnji Dan e-učenja započet će uvodnim govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa nakon čega će uslijediti dodjela nagrada za najbolje e-kolegije za ak. godinu 2013./2014. na Sveučilištu u Zagrebu.

Ove godine neće biti dodijeljena prva nagrada za najbolji e-kolegij na Sveučilištu u Zagrebu. Druga nagrada bit će dodijeljena nositeljici e-kolegija Atletika – hodanja i trčanja prof. dr. sc. Vesni Babić s Kineziološkog fakulteta, a dodijelit će se i dvije dodatne nagrade.

Dodatna nagrada za multimedijske sadržaje u e-kolegiju dodijelit će prof. dr. sc. Ivi Alajbeg i doc. dr. sc. Davoru Illešu sa Stomatološkog fakulteta za e-kolegij Bruksizam. Dodatna nagrada za uporabu društvenog softvera u e-kolegiju bit će dodijeljena e-kolegiju Pisanje na engleskom jeziku Vedrane Vojković Estatiev, predavačice na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

U okviru Dana e-učenja, u četvrtak 11. prosinca s početkom u 11.30 sati, bit će održana paneldiskusija na kojoj će sudjelovati rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. sc. Damir Knjaz, dekanica Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Tajana Krička, dekan Medicinskog fakulteta akademik Davor Miličić i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Vlatko Previšić. Tema ovogodišnje panel-diskusije bit će E-učenje na UniZG – dosadašnja iskustva i pogled u budućnost. Tijekom panel-diskusije raspravljat će se o implementaciji e-učenja u visokom obrazovanju i na Sveučilištu u Zagrebu te o načinima korištenja prednosti e-učenja za podizanje kvalitete obrazovanja. Moderatorica panel-diskusije bit će prorektorica za studije, studente i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

Program šestog sveučilišnog Dana e-učenja nastavit će se prezentacijama tijekom kojih će nastavnici i studenti Sveučilišta u Zagrebu predstaviti primjere dobre prakse i svoja iskustva u korištenju tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Na samom kraju programa, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloš Judaš održat će predavanje na temu EU fondovi i mogućnosti financiranja projekata e-učenja.

Organizacijom Sveučilište u Zagrebu potvrđuje svoju vodeću ulogu u okruženju u unaprjeđenju kvalitete obrazovanja i implementaciji informacijskih i komunikacijskih tehnologija te tehnologija e-učenja. Ovim događanjem Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni računski centar žele naglasiti važnost kvalitete nastave na sveučilištu, važnost dobre primjene ICT-a u postizanju kvalitete te poticati izvrsnost u sveučilišnom obrazovanju.

već sedam godina svakodnevno pruža niz usluga svojim korisnicima: od mogućnosti korištenja sveučilišnog sustava za e-učenje, sustava za webinare i e-portfolio sustava, savjetovanja, informiranja i održavanja predavanja vezanih uz e-učenje, do organizacije tečajeva i radionica, podrške korisnicima u radu s tehnologijama e-učenja i izradi e-kolegija te pripreme događanja kao što su MoodleMoot i Tjedan Centra za e-učenje.

Link za prijavu i cijeli program nalaze se u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.