5. McAfee FOCUS 12 konferencija u Las Vegasu – održano više od 70 breakout predavanja

Fotografija članka: 5. McAfee FOCUS 12 konferencija u Las Vegasu – održano više od 70 breakout predavanja

Konferencija je ostvarila veliki uspjeh a svaki sudionik imao je priliku naučiti nešto doista vrijedno – od tehničkog razumijevanja IT sigurnosti do novog načina razmišljanja o evoluciji sigurnosne industrije u nadolazećim godinama.

Oglas

Vodeći svjetski proizvođač sigurnosnih rješenja, McAfee, održao je petu po redu Focus konferenciju, od 22. do 24. listopada u Las Vegasu. Na konferenciji je održano više od 70 breakout predavanja, ciljane networking aktivnosti, druženje sa partnerima te specijalna događanja poput koncerta Billy Idola.

Prvog dana ključni govornici bili su Mike DeCesare, dopredsjednik McAfee-a i filmska zvijezda Eva Longoria. Mike DeCesare, govorio  je o budućnosti korporacije i suradnji s Intelom, te budućnosti security industrije u cjelini. “Mi u McAfee-u vjerujemo da su snovi ozbiljna stvar”, rekao je, “a naš je san napraviti svijet sigurnijim mjestom.”  Govorio je o realnosti današnjih prijetnji – činjenica je da je samo u 2. kvartalu ove godine McAfee Labs pronašao više od 1,5 milijuna novog malvera, činjenica je da cyber napadi ne dolaze više od strane nekoliko tech entuzijasta koji pišu kod u svojim sobama. U stvari, cyber prijetnje su dosegle globalne razmjere i cyber sigurnost mora ići ruku pod ruku s nacionalnom sigurnosti. Kako smo svjedoci sve jačih velikih napada poput Operation High Roller i Shamoon, jasno je da će tehnološke inovacije diktirati budućnost.

Kada je Eva Longoria preuzela riječ, bilo je jasno da ne slušamo samo  hollywoodsku zvijezdu, nego i artikuliranu filantropisticu i poslovnu ženu sa snovima koji se ne razlikuju puno od naših. Govorila je o svojoj dobrotvornoj organizaciji, Eva’s Heroes, posvećenoj pomaganju tinejdžerima i mladim osobama s posebnim potrebama u integraciji i napredovanju u društvu.

Drugog dana ključni govornici bili su McAfee CTO, Mike Fey i bivši američki predsjednik, George W. Bush. Kako su sudionici zauzimali svoja mjesta, uzbuđenje je sve više raslo, jer za govornicu treba doći bivši vrhovni zapovjednik! McAfee CTO, Mike Fey popeo se na pozornicu i govorio je o svojoj šetogodišnjoj kćeri koja će rasti u svijetu povezanom više nego naša generacija uopće može zamisliti. Ona nikada neće naučiti pisati pisanim slovima, ali će naučiti pisati kod prije desete godine. Tehnologija je svuda oko nas i povratka nema, možemo ići samo naprijed.

I konačno, stanka u njegovom govoru nagovijestila je trenutak kojeg su svi čekali. Na pozornicu je izašao bivši američki predsjednik George W. Bush. Sudionici konferencije komunicirali su i smijali se zajedno s bivšim predsjednikom kako se on artikulirano i doista duhovito obratio FOCUS zajednici. Govorio je o sebi, svojim ciljevima i njegovom vremenu u i izvan ureda, ali i o nekoliko ključnih pitanja s kojima se suočava sigurnosna industrija u odnosu na nacionalnu sigurnost.

FOCUS 12 obilovao je i spektakularnim specijalnim događajima. Vrhunac događanja bio je privatni koncert koji je održao Billy Idol (featuring Steve Stevens i Billy Morrison). Od ostalih događaja ove godine bio je tu The Place After Dark, dobrodošlica u stilu Zvjezdanih ratova te partnerski party u restoranu TAO u Las Vegasu.

Detaljnije o konferenciji možete pogledati na stranici . Više informacija o McAfee proizvodima i rješenjima možete dobiti na stranici .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.