4. MoodleMoot Hrvatska 2014 u Srcu

Fotografija članka: 4. MoodleMoot Hrvatska 2014 u Srcu

Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra (Srca) organizira i ove godine Moodlemoot Hrvatska 2014. Moodlemoot je godišnje okupljanje „Moodlera“, odnosno, svih koji se bave sustavom Moodle ili su zainteresirani za Moodle.

Oglas

Ove godine ugostit ćemo i regionalni (zapadno balkanski) MoodleMoot. Četvrti Moodlemoot Hrvatska i četvrti Western Balkans Moodlemoot održat će se u subotu, 14. lipnja 2014. u Sveučilišnom računskom centru (Srce).

Ovogodišnji zajednički MoodleMoot organiziraju Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet – HrOpen te Moodle mreža Srbije, a osim sudionika iz Hrvatske, ugostit ćemo sudionike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Cilj događanja je razmjena iskustava, suradnja, te stvaranje regionalne mreže korisnika povezanih sa sustavom Moodle u interaktivnu suradničku mrežu.

Sudionike stručnog skupa pozdravit će i dr. Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, također korisnik sustava Moodle i prof.dr.sc. Ružica Beljo-Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Sustav Moodle važan je i sve prisutniji alat za e-učenje te je trenutno najraširenije rješenje za e-učenje i održavanje nastave na daljinu, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Moodle je LMS (eng. Learning Management System), odnosno sustav za upravljanje obrazovnim sadržajem i pomoćnim alatima, a izgrađen je na platformi otvorenog koda (eng. Open Source). MoodleMoot je namijenjen svima koji se bave sustavom Moodle bilo kao korisnici, administratori, developeri ili su zainteresirani upoznati se s ovim sustavom i čuti iskustva drugih.

4. MoodleMoot Hrvatska 2014 u Srcu

Skup će okupiti uvažene stručnjake iz Hrvatske i regije koji će sa sudionicima podijeliti svoja iskustva u korištenju i nadogradnji ove popularne platforme za e-učenje, kao i njenoj integraciji s drugim obrazovnim rješenjima.

Predavanja na temu primjera dobre prakse u primjeni sustava Moodle u poučavanju, instrukcijski dizajn, ishodi učenja, ocjenjivanje i aktivnosti vezane uz samoprocjenu polaznika kao i predavanja vezana uz održavanje i razvoj sustava Moodle održat će predavači iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a pozvano predavanje bit će sa Sveučilišta u Glasgowu koje ove godine obilježava 10-godišnjicu korištenja sustava Moodle.

Važnost ovakvih događanja koja se održavaju širom svijeta je povezivanje i izmjena ideja, znanja i prakse između sudionika.

Program ovogodišnjeg MoodleMoot-a potražite u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.