4. Combis 5+: nova rješenja za podatkovne centre i usluge u oblaku

Fotografija članka: 4. Combis 5+: nova rješenja za podatkovne centre i usluge u oblaku

Combis i Microsoft Hrvatska organizirali su četvrto po redu ‘Combis 5+’ konferenciju gdje su predstavili rješenja i proizvode koji pomažu korisnicima u svakodnevnom poslovanju, a kako bi bili produktivniji i konkurentniji na tržištu.

Oglas

Sudionici ovogodišnjeg Combis 5+ događanja tako su mogli saznati pojedinosti o novim unaprijeđenim platformama za kolaboraciju Exchange i SharePoint Server 2016 te otkriti kakve prednosti sa sobom nose novi Office 365 servisi iz oblaka. Predstavljen je i novi Windows Server s dosad dostupnim funkcionalnostima, a posebno zanimanje sudionici su pokazali za savjete kako iskoristiti Azure infrastrukturu i servise, kao i za demonstraciju System Centar alata verzije 2016 koji će biti dostupni u drugoj polovici godine. U gotovo svim predavanjima je istaknuta mogućnost integracije on-premise tehnologija s onima u oblaku.

Istraživanje provedeno uoči Combis 5+ događanja pokazalo je da su poslovni ciljevi i prioriteti sudionika događanja u 2016. godini: unaprijediti kvalitetu ICT infrastrukture i servisa te učinkovitost IT odjela (70,9%), zatim smanjiti sigurnosne rizike i rizike od ispada funkcionalnosti ICT servisa (44,3) te smanjiti operativne troškove i optimizirati investicije u ICT (41,8%). Smanjenje sigurnosnih rizika i rizika od ispada funkcionalnosti ICT servisa, za razliku od ostalih ciljeva, ove je godine po prvi put uvršten među tri glavna poslovna prioriteta po mišljenju sudionika događanja.

Na pitanje o planiranim projektima u ovoj godini, najzastupljeniji odgovori se odnose na projekte migracije, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa (82,3%), uspostavi sustava nadzora i upravljanja ICT servisima (58,2) te fokusu na konsolidaciju postojeće infrastrukture i servisa korištenjem Cloud tehnologija (45,6).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.