3.6 Exabytes promet podataka do 2014. prema CISCO

Fotografija članka: 3.6 Exabytes promet podataka do 2014. prema CISCO

FYI Exabyte je 1 milijarda gigabajta. čini se da ne samo mobilni web ima budućnost, mobilni internet je budućnost.  Globalni mobile data promet porastao je 160% tijekom prošle godine, a sada je za 90 petabajta mjesečno, ili ekvivalent 23 milijuna DVD-a, u skladu s Cisco Visual Networking Index (VNI) Global Mobile Data Forecast for 2009-2014 .

Istraživači su rekli da postoje dva glavna svjetska trenda korištenje podataka. Jedan od njih, očito, je povećanje broja podataka-ready na mobilnim uređajima. Jednostavno rečeno, više mobilnih uređaja s mogućnošću pregledavanja weba znači više podataka korištenja. Do 2014, predviđa više od 5 milijardi osobnih uređaja povezanih s mobilnim mrežama i više od 400 milijuna tih uređaja će predstavljati jedino sredstvo za spajanje na Internet kod nekih ljudi. Međutim, važno je napomenuti da u Cisco istraživanju su ubrojeni laptop, netbook kao i mobilni internetski uređaji, tako da se ti brojevi ne odnose samo smartphones, oni govore kako ćemo biti povezani na mobilne podatkovne mreže za pristup web-u u budućnosti.  Ostali glavni trend su brojevi prometa podataka potrošnje mobilnih video sadržaja. 2014., mobilni video će biti 66% prometa u svijetu svih mobilnih podataka. To predstavlja povećanje od 2009., najviše od bilo koje mobilne podatkovne aplikacije. Ovaj očekivani porast je bio primijećen od strane drugih studija. U rujnu 2009., na primjer, UK istraživačka tvrtka Coda izvijestila  je da ćemo koristiti mjesečno 1.8 Exabytes video do 2017.

Srednji Istok i Afrika će imati najviše godišnje stope rasta (CAGR), uz stopu od 133%. Nakon toga je regija Azija-Pacifik (119% CAGR) i Sjeverna Amerika (117% CAGR). Indija će biti zemlja s najvišim CAGR, oni će biti na 222%.  Kina će pratiti sa 172% CAGR i Južna Afrika će imati 156% CAGR.

To su neke od naglašenih stvari CISCO istraživanja

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.