35. godina Sveučilišnog računskog centra

Racunalo.com foto

Središnji dio proslave bila je Svečana sjednica Upravnog vijeća i Uprave Srca, nakon koje je slijedilo okrugli stol o e-infrastrukturi akademske i znanstvene zajednice. U korisničkom dijelu zgrade Srca postavljena je i izložba gdje su pokazana i neka od prvih velikih računala koja su bila instalirana u Srcu, a izložena je i originalna postava ormara s prvom mrežnom opremom preko koje je 1992. godine Hrvatska operativno i službeno spojena na Internet, najveću svjetsku mrežu računala.
“Srce je i danas središnja infrastrukturna ustanova sustava znanosti i visokog obrazovanja, prepoznatljiva kao stabilno i pouzdano srce napredne računalno komunikacijske i informacijske infrastrukture, kao obrazovno središte koje nudi širok spektar obrazovnih programa i sadržaja, od općih do specijalističkih i kao ekspertno savjetodavno središte za pitanja projektiranja i implementacije najnovijih računalnih, informacijskih i komunikacijskih tehnologija”, naglasio je ravnatelj SRCA mr.sc. Zoran Bekić.
Dan Srca obilježen je nizom događaja, koji su se mogli pratiti i putem weba na adresi .


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.