30-ak HP-ovih proizvoda dobilo priznanja

Racunalo.com foto

Registar EPEAT (Electronic Products Environmental Assessment Tool – alat za procjenu značajki elektroničkih proizvoda vezanih uz zaštitu okoliša) bit će objavljen 24. srpnja na adresi . Dvadeset šest od 32 HP-ova proizvoda zavedena u taj registar dobilo je “srebrno” priznanje, što je dosad najviša razina ikada dodijeljena nekom proizvodu.
Svi proizvodi zavedeni u registar EPEAT moraju udovoljavati minimalnim preduvjetima na osam područja utjecaja na okoliš, kao što su smanjenje ili uklanjanje materijala štetnih za okoliš, dizajn koji omogućuje dugovječnost proizvoda i smanjenje količine ambalažnog materijala.
Registrirani proizvodi moraju učinkovito raspolagati energijom da bi se smanjilo ispuštanje stakleničkih plinova koji mijenjaju klimu. Proizvođači, k tome, moraju pokazati društveni angažman i korporativnu predanost zaštiti okoliša te ponuditi sigurno upravljanje i mogućnosti recikliranja proizvoda koji se više ne koriste.
“Razvoj proizvoda koji ne štete okolišu već dugo je prioritet HP-ovih dizajnerskih i inženjerskih timova”, izjavila je Jeri Callaway, potpredsjednica i generalna direktorica HP-ova odjela Americas Commercial Solutions, Personal Systems Group. “Osobito smo ponosni na činjenicu da naši proizvodi poslovne klase udovoljavaju osnovnim EPEAT standardima i bez izmjene postojećeg dizajna, a u nekim ih slučajevima i premašuju.”
EPEAT-ov sustav ocjenjivanja s tri razreda, koji se temelji na međunarodno prihvaćenom standardu IEEE 1680-2000, obuhvaća 23 obvezna i 28 dodatnih kriterija. Ti dodatni kriteriji služe za diferencijaciju proizvoda i ističu njihove poboljšane značajke vezane uz zaštitu okoliša te čine temelj za dodjelu EPEAT-ovih brončanih, srebrnih i zlatnih priznanja.
HP je dobio EPEAT-ovo srebrno priznanje za osam stolnih računala, pet monitora s ravnim zaslonom i 13 proizvoda iz grupe prijenosnih i tabličnih računala te mobilnih radnih stanica. Šest HP-ovih LCD monitora i monitora s ravnim zaslonom dobilo je brončano priznanje. Dodatne informacije o HP-ovim proizvodima u tom registru dostupne su na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.