29. međunarodna konferencija ITI 2007

Racunalo.com foto

Temeljni cilj ITI konferencije od njenih početaka 1974. godine je okupiti široki spektar sudionika iz znanstvenih, visokoobrazovnih i državnih institucija, industrije i poslovnih krugova kako bi razmjenjivali informacije i znanja. ITI konferencija je oduvijek okupljala znanstvenike koji dijele zajednički interes za informatičke tehnologije.
Šest pozvanih «state-of-the-art» predavanja, koja će održati svjetski priznati eksperti (pozvani predavači):
• Francis F. Muguet – „Knowledge Networks & Information Society“, E.N.S.T.A, France,
• Anthony C. Atkinson – „Building Regression Models with the Forward Search“, London School of Economics, UK,
• Barbara Bogacka – „D-efficient Window Designs for Non-Linear Models“, Queen Mary and Westfield College, University of London, UK,
• Richard D. De Veaux – „Data Mining in the Real World: Lessons learned from the Mining Pit,“ Bronfman Science Center, Williams College, USA,
• Pat Halloran – „How Work Integrated Learning Can Meet the Changing Needs of ICT in Higher, Education“, Griffith University – Logan Campus, Brisbane, Australia,
• Marie-Francine Moens – „Information Extraction: The Power of Words and Pictures“, Katholieke Universiteit Leuven, Belgium,
120 izlaganja, nekoliko radionica i okruglih stolova, a zasigurno i raskošno mediteransko okruženje u Cavtatu, idealno su mjesto za pronalaženje partnera i suradnika za buduću znanstveno-razvojnu suradnju. Mogućnost susreta i rasprave s kolegama-sudionicima iz akademskih, poslovnih, privrednih i državnih institucija iz 30-ak zemalja dodatni su razlog za sudjelovanje na konferenciji.
Organizacijski odbor konferencije svake godine mjeri sedam osnovnih pokazatelja uspješnosti konferencije u ispunjavanju svoje misije. Na jedno od pitanja vezano uz mogućnost započinjanja suradnje sa sudionicima izvan vlastitog područja tijekom ITI konferencije, čak 90 posto sudionika je odgovorilo potvrdno.
Ove godine zaprimljeno je 170 radova i postera od 357 autora. Od tih 357 autora 230 dolazi iz 29 zemalja: Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bosna i hercegovina, češka, Estonija, Finska, Francuska, Mađarska, Indija, Iran, Italija, Japan, Litva, Crna Gora, Pakistan, Poljska, Makedonija, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tajland, Turska, Velika Britanija, SAD, a 127 ih je iz Hrvatske.
Svi prihvaćeni radovi prošli su dvije nezavisne međunarodne recenzije, a radove je recenziralo 208 međunarodnih recenzenata (91 iz Hrvatske i 117 i inozemstva), koji su napisali  ukupno 327 recenzija. U Zbornik radova ušlo je 126 radova, 83 iz inozemstva i 43 iz Hrvatske. Zbornik radova uvršten je na listu publikacija vodeće strukovne udruge IEEE, a sažeci se objavljuju i u bazi podataka INSPEC.
Konferencija će i ove godine okupiti više od 180 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta, a održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Za sadržaj i strukturu konferencije odgovoran je međunarodni programski odbor sastavljen od istaknutih znanstvenika i stručnjaka u području ICT iz 30-tak zemalja. Ove godine Programskim odborom predsjeda dr. sc. Vesna Lužar – Stiffler iz Srca.
Uz redovni program planira se i niz radionica: radionica “Successful Data Mining in Practice” koju će održati ugledni svjetski stručnjak Richard D. De Veaux iz Bronfman Science Center, Williams College, USA, radionica “Presentation Skills” koju već drugu godinu drži George S. Nezlek iz Grand Valley State University, USA, te „Visualization in Science“ radionica Nataše Tepić s Instituta Ruđer Bošković.
I ove godine smo posebnu pozornost posvetili mladim autorima na konferenciji, tako da svaki student koji prijavi rad kao prvi autor na konferenciju ulazi u natječaj: Best Student Paper Award. Smatramo da je motivacija studenata, kao aktivnih sudionika konferencije, vrlo važna, te i ove godine nastavljamo s posebnim sponzoriranjem natječaja Best Student Paper Award. Studentski radovi prolaze dvije nezavisne međunarodne recenzije kao i svi ostali radovi koji ulaze u Zbornik radova konferencije.
U sklopu konferencije ITI 2007 održat će se također i tradicionalni 14. Susret biometričara i 12. biometrijska škola koju organizira Hrvatsko biometrijsko društvo.
Istraživači iz područja biometrike / statistike na 12. biometrijskoj školi i učit će o “Adaptive Designs” od naše pozvane predavačice Barbare Bogacke, Oueen Mary and Westfield College, University of London UK.
Službeni jezik konferencije je engleski.
Najavljujemo da će se sva pozvana predavanja i ostala događanja iz glavne konferencijske dvorane moći pratiti i preko weba konferencije na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.