24mobi nova virtualna mobilna mreža bez vlastitog predbroja?

Fotografija članka: 24mobi nova virtualna mobilna mreža bez vlastitog predbroja?

U borbi za svakog korisnika i svaki postotak tržišta, dnevni list 24sata i Hrvatski telekom su pokrenuli novu mobilnu mrežu – 24mobi.

Oglas

24mobi nema predbroj. Niti im treba. No, ako vam se učini interesantna, vrlo lako možete preseliti broj iz svoje mreže (091,092, 095 ili 097) u mrežu 24mobi. Inače, mreža je pokrenuta prije dva dana, a zajednički su je realizirali dnevne novine 24sata i Hrvatski Telekom.

Dakle, nova mreža 24mobi se razlikuje od drugih po dva osnovna elementa – nema vlastiti predbroj (ako se prebacujete ostaje vam vaš predbroj), a drugi je da uz same telekom usluge (razgovori, SMS poruke, data promet) nudi i besplatni sadržaj  – novine 24sata, SMS horoskop, SMS novosti i besplatno surfanje na po web stranicama 0.24sata.hr.

Kako kažu u 24mobi, to je “nova mreža s besplatnim sadržajem”, ili skraćeno – “Zabava narodu”. Zaštitna maskota nove 24mobi mreže je “ninžda” koji razvaljuje besplatnom zabavom. Mišljenja su kako prosječnom korisniku nedostaje zabave, no s obzirom na bogatu ponudu hrvatskih web portala i drugih medija u to baš i nismo nekako uvjereni. Ipak, ovo je zanimljiv pokušaj ponude besplatnog sadržaja direktno na vaš mobilni uređaj, a s obzirom na sadržaj koji nude novine 24sata (kojeg nećemo komentirati!) i s obzirom na intelektualnu i mentalnu konstrukciju prosječnog stanovnika Hrvatske mogli bi zahvatiti solidan dio tržišta. Naravno, vi sve te usluge možete isključiti, ako ne želite da vam vaš mobilni uređaj cijelo vrijeme “zuji” od serviranih informacija. Ako nas pitate, mi ih volimo odabrati sami.

Ako nas pitate, ovaj “deal” je napravljen na obostranu korist partnera – Hrvatski Telekom će nižim cijenama privući nove korisnike u 24mobi mrežu u čijoj se podlozi nalazi HT infrastruktura, dok novine 24sata pokušavaju privući dodatni postotak čitatelja/posjetitelja/korisnika.

Istražili smo i saznali kako 24mobi nije prva virtualna mobilna mreža u Hrvatskoj (Mobile Virtual Network Operator, MVNO). Prva takva mreža realizirana je također u suradnji s Hrvatskim Telekomom, a drugi partner u tom poslovnom “braku” bio je Agrokor, odnosno njihov trgovački lanac Konzum.

Kakva je struktura hrvatskih mobilnih mreža?

Tri su mobilna operatera koji svoje usluge nude u Hrvatskoj – Hrvatski Telekom, Vipnet i Tele2. Svi imaju dvije vrste paketa – prepaid i pretplate, a neki od njih imaju i svoje pod-tvrtke, odnosno tvrtke koje se naslanjaju na njihovu infrastrukturu, i to:
– Hrvatski Telekom – predbrojevi 098, 099, 097 (bonbon), te virtualne mreže MultiPlus (naslanja se na 097 infrastrukturu) i nova 24mobi (naslanja se na 097 infrastrukturu)
– Vipnet – predbrojevi 091, 092 (tomato)
– Tele2 – predbroj 095

Nećemo vam sada prenositi službenu PR informaciju koju smo dobili na službeni email, nego vas upućujemo na njihove web stranice, , gdje ćete pronaći informaciju više. Sami odlučite jesu li to cijene, paketi i sadržaji koji vas mogu natjerati za prelazak na novu virtualnu mobilnu mrežu.

24mobi nova mobilna mreža

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.