2015 Sony World Photography Awards – pobjedničke slike bit će izložene u Londonu

Fotografija članka: 2015 Sony World Photography Awards – pobjedničke slike bit će izložene u Londonu

Pobjednika Mobile Phone Award nagradne kategorije odabrala je publika s nevjerojatnih 6 718 glasova. Pobjedničke fotografije bit će izložene u Somerset Houseu u Londonu od 24. travnja do 10. svibnja.

Oglas

Objavljeni su pobjednici Open i Youth te Mobile Phone nagradne kategorije najvećeg fotografskog natjecanja na svijetu. Fotografi pobjednici Open, Youth i Mobile Phone nagradnih kategorija dolaze s četiri različite strane svijeta i pokrivaju širok raspon tema, a odabrani su između 96 000 prijavljenih na 2015 Sony World Photography Awards.

Postignuće svakog od 14 pobjednika je nevjerojatno, ne samo u okviru natjecanja u kojem su sudjelovali, već zbog same činjenice da se profesionalno ne bave fotografijom. Među pobjednicima su natjecatelji iz raznih zemalja svijeta, od Meksika do Malezije te svih uzrasta, a najmlađa pobjednica Stephanie Anjo iz Velike Britanije ima svega 14 godina.

Pobjednike Open i Youth kategorije pomno je odabrao stručni žiri pod vodstvom Sama Barzilaya, kreativnog direktora u United Photo Industriesu. Pobjednika Mobile Phone nagradne kategorije odabrala je publika javnim glasanjem na stranici World Photography Organisation. Mobile Phone nagradna kategorija najavljena za 2015 Sony World Photography Awards predstavlja način odavanja priznanja kvaliteti i dostupnosti tehnologije koju pružaju kamere smartphonea te koje omogućuju fotografima, kako profesionalnim tako i amaterima, da pokažu novu dozu kreativnosti i slobode izražavanja.

OPEN NAGRADNA KATEGORIJA

Pobjednici u svih 10 Open kategorija za pojedinačnu fotografiju su:
•    Arhitektura – Armin Appel, Njemačka
•    Umjetnost i kultura – Hector Muñoz Huerta, Meksiko
•    Enhanced – Antony Crossfield, Velika Britanija
•    Niska razina osvjetljenja – Nick Ng Yeow Kee, Malazija
•    Priroda i divljina – Antoine Weis, Švicarska/Luksemburg (dvojno državljanstvo)
•    Panoramske fotografije – Norman Quinn, Velika Britanija
•    Osobe – Saleh Rozati, Iran (živi u Austriji)
•    Osmijeh – Wilson Lee, Hong Kong
•    Split Second – Jaime Massieu, Španjolska
•    Travel – Yasen Georgiev, Bugarska

YOUTH NAGRADNA KATEGORIJA

Unutar kategorije do 19 godina starosti za pojedinačnu fotografiju, pobjednici su:
•    Kultura – Beatriz Mota da Rocha, Portugal (15 god. )
•    Okruženje – Yong Lin Tan, Malazija (19 god. )
•    Portreti – Stephanie Anjo, Velika Britanija (14 god.)

MOBILE PHONE NAGRADNA KATEGORIJA

Pobjednik i nositelj titule za najbolju fotografiju nastalu korištenjem kamere smartphonea i preostala dva finalista su:
•    Pobjednik – Turi Calafato, Italija
•    2. mjesto – Janos M Schmidt, Mađarska
•    3. mjesto – Ako Salemi, Iran

Pobjedničku fotografiju izabrala je publika glasanjem putem web stranice World Photography Organisation sa ukupno 6.718 glasova. Prijave za sudjelovanje u natjecanju bile su otvorene svega četiri tjedna te je u tom vremenu zaprimljeno više od 10.200 prijavljenih fotografija. Uži izbor od 20 fotografija odabrao je panel stručnjaka iz fotografske industrije, a javnost je imala samo tjedan dana da putem svojih glasova odabere pobjednika čime je ukupno prikupljeno 15.200 glasova.

Pobjednici Open, Youth i Mobile Phone kategorije osvojili su najnoviju Sony digitalnu fotografsku opremu i Xperia™ smartphone te će njihove fotografije biti izložene u Somerset Houseu u Londonu od 24. travnja do 10. svibnja kao dio 2015 Sony World Photography Awardsa.

Pobjedom su također osigurali svoje mjesto u finalnom natjecanju za Photographer of the Year i Youth Photographer of the Year uključujući svih 13 kategorija. Pobjednici finalnog natjecanja biti će objavljeni na Sony World Photography Awards gala ceremoniji 23. travnja u Londonu. Pobjednicima Open i Youth te Mobile Phone kategorija bit će osiguran put do Londona na ceremoniju, gdje će konačni pobjednik Open kategorije između ostalog primiti i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 dolara.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.