2007 Windays: zatvorena sedma Microsoftova konferencija

Racunalo.com foto

Konferencija je zatvorena zajedničkom donacijom Udruzi za zaštitu obitelji – Rijeka vrijednom više od 85 tisuća kuna. Donaciju je Danielu Antunoviću, predsjedniku udruge, uručio Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska. Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka pomaže smještaju djece i žene, žrtava obiteljskog nasilja, kao i njihova savjetovanja. Donacija je usmjerena podršci stručnim djelatnicima udruge u obavljanju njihovih aktivnosti. Donaciju su, uz organizatora i svih WinDays sudionika, omogućili Hewlett-Packard Hrvatska, T-Hrvatski Telekom, FINA, Ericsson Nikola Tesla, Perpetuum Mobile, Privredna banka Zagreb te Nivea for men i Auto kuća Zubak.„Ove smo se godine na WinDays konferenciji posebno posvetili inovativnosti i informacijsko-komunikacijskoj konkurentnosti koju smo razmatrali s IT, gospodarskom i akademskom zajednicom te državnom upravom. Razmotrili smo ulogu svakog od njih u unapređenju značaja tehnologija kao važnog resursa i preduvjeta konkurentnosti gospodarstva i društva u cjelini. Nadamo se kako će nas i WinDays konferencija sve zajedno potaknuti na značajnije promišljanje ovih tema te na aktivniju suradnju u osiguranju zajedničkih ciljeva,“ izjavio je prilikom zatvaranja konferencije Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska.


Panel rasprave – do konkurentnosti putem jačeg usvajanja tehnologija
Na prvoj panel raspravi u okviru WinDays konferencije, „ICT – pokretač hrvatske konkurentnosti“, panel stručnjaka je pozvao na jače usvajanje tehnologija kao temelja općeg rasta i razvoja. Sudionici rasprave, kojoj je prisustvovalo više od dvije stotine sudionika, pozdravili su preporuke Nacionalnog vijeća za konkurentnost koje je u Opatiji održalo svoju sjednicu. NVK je donijelo šest preporuka za povećanje informacijsko-komunikacijske i tehnološke konkurentnosti Hrvatske kao preduvjeta općeg gospodarskog rasta i razvoja.Na panel raspravi „Obrazovanjem do podizanja hrvatske ICT konkurentnosti u Europi“, unutar Dana obrazovanja i znanosti razmotreno je značenje obrazovanja u stvaranju konkurentskih prednosti domaćeg ICT sektora u regiji i na budućem zajedničkom europskom tržištu.Uz niz novih tehnologija, rješenja i usluga, na WinDays 2007 predstavljene su lokalizirane verzije novog operativnog sustava Windows Vista i 2007 Microsoft Office sustava na hrvatskom jeziku, koje su upravo sudionici mogli osobno isprobati na preko 180 računala u okviru WinDays Networka, konferencijske mrežne infrastrukture.Konferencija je kroz četiri dana, uključujući i predkonferencijski, okupila više od 190 predavača koji su održali preko 180 predavanja. Bežičnoj mreži WinDays konferencije pristupilo je više od 1160 korisnika. Ukupno je ostvareno 88,99 GB prometa Internetom, a u trenutku zatvaranja popunjeno je 6082 online upitnika o konferenciji i njenom sadržaju.
 
Sponzori konferencije
Generalni sponzor konferencije WinDays 2007  je tvrtka Hewlett-Packard, sponzor komunikacijskih tehnologija je tvrtka T-Hrvatski Telekom, a sponzor elektroničkog poslovanja FINA. Sponzori sistemske integracije na ovogodišnjoj su konferenciji Ericsson Nikola Tesla i Infinitas grupa, a glavni sponzori su tvrtke Perpetuum Mobile, Privredna Banka Zagreb i Recro. Ostali sponzori su Algebra, Cisco Systems, Combis, Comping, Dignus, ECS, eVision, InfoKod, Integra Group, IT Sistemi – Nove tehnologije, King ICT, MojPosao, Nivea for Men, Raiffeisenbank Austria, RecroNet, SoftNET i SPAN. Konferenciju će medijskim pokroviteljstvom pratiti Banka, Business.hr, HINA, InfoTrend, Mreža i T-Portal. Službena vozila konferencije osigurala je kuća Auto Zubak, dok će se za audio-vizualnu prezentaciju pobrinuti tvrtka Atman.


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.