2007 Windays: razvoj elektroničkog poslovanja u PBZ banci i PBZ Cardu

Racunalo.com foto

Zanimljiv statistički podatak govori kako je u ukupnim transakcijama PBZ-a u protekle 4. Godine udio Internet i telefonskog bankarstva narastao s 4 na 10% u 2006. godini. Slično je i u kartičnom poslovanju, gdje od broja ukupnih transakcija čak 59% otpada na kartično poslovanje. U protekle 4 godine udio internetskog, telefonskog i mPay elektroničkog bankarstva narastao je gotovo 2 i pol puta. Broj transakcija u proteklih 5 godina povećao se gotovo 20 puta, a broj korisnika 9 puta, dok je volume prometa porastao 55 puta. Prošle godine obrađeno je oko 3 milijuna transakcija fizičkih osoba u vrijednosti od 3 i pol milijarde kuna, dok su pravne osobe napravile 10 milijuna transakcija ukupne vrijednosti od oko 161 milijardu kuna.
Jedan od zanimljivih noviteta koji je predstavljen su “online krediti”. Dovoljno je da putem Interneta pošaljete zahtjev za kreditom. Ukoliko to sustav dozvoli, kroz nekoliko sekundi korisnici će imati sredstva na svom računu. Ovo je, kako je rekao gospodin Kopljar, jedinstvena usluga u svijetu koju je prvi ponudio PBZ.


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.