2006 Windays: Microsoftov poslovno tehnološki centar

Racunalo.com foto

U navedenom periodu rada poslovnog inkubatora u Varaždinu pokazalo se kako je vrlo interesantan za male i srednje poduzetnike kojih ima u velikom broju u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Od početka rada kroz MPTC je nova znanja prikupilo 312 polaznika iz šest zemalja. U 31 seminaru Centra sudjelovalo je ukupno 116 tvrtki, a najveći broj njih su srednji poduzetnici s više od pedeset zaposlenih. Direktor centra Tomislav Bronzin nije skrivao zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i interesom većeg broja lokalnih i regionalnih tvrtki.
Direktor Microsofta Hrvatska Davor Majetić je istaknuo kako su mali i srednji poduzetnici prepoznali sadržaj koji nudi Centar kao razvojni model poslovanja, što bi trebalo unaprijediti i konkurentnost tvrtki kako na lokalnom tako i na tržištu Europske unije.Poslovno-tehnološki centar u Varaždinu jedinstveni je regionalni projekt koji je s radom počeo u studenom prošle godine. Namijenjen je razvoju malih i srednjih poduzetnika – neovisnih proizvođača softvera. Tečajeve u Centru drže lokalni i regionalni stručnjaci poslovanja i informacijskih tehnologija.
U periodu od 30 mjeseci, Centar bi trebao pomoći najmanje stotinu tvrtki u obliku obuke i tehničke podrške u razvoju informatičkih rješenja koja bi im omogućila zapošljavanje još najmanje 200 novih djelatnika. Isto tako, na tržištu bi trebalo biti razvijeno, registrirano i ponuđeno najmanje 50 novih softverskih proizvoda.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.