2006 Windays: inovativnost I ICT – jesu li Hrvati inovativni

Racunalo.com foto

Spomenimo Darka Družijanića, kojeg vjerojatno poznajete i kao voditelja i urednika Dnevnika na HRT-u, koji je vodio panel, a uz njega su bili Miroslav Kovačić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, zatim Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Darko Marinac predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, đuro Popijač kao glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, te prof.dr.sc.. Miroslav Radman kao direktor MedILS-a i Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska.Prvo je pitanje upućeno prof.dr.sc. Radmanu kao jedinom predstavniku znanstvene zajednice, a potom je priča nastavljena s publikom u stilu odgovaranja na pitanje ‘Jesmo li inovativni’. Krajnji zaključak je da u Hrvatskoj postoji inovativnost, odnosno značajno je zastupljena, što bi nas trebalo ‘pogurati’ bliže prema vodećim zemljama u svijetu. Naravno, na nama je da to uočimo i iskoristimo.
Odnos države prema inovativnosti, konkurentnost, područje sive ekonomije, tehnološka inovacija i obrazovanje samo su neke od tema kojih se dotaknuo moderator ove izuzetno zanimljive rasprave.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.