2006 IDF: Intel i VMWare proširuju suradnju

Racunalo.com foto

Virtualizacija je tehnika kojom se resursi računala mogu izdvojiti i dinamički raspoređivati pomoću tehnologija kao što je VMware VMotion te dijeliti među više operativnih sustava, omogućujući strojnoj opremi platforme da radi kao više “virtualnih” platformi. Intelova tehnologija virtualizacije (Intel VT) podržava virtualizaciju procesora na razini čipa, čime se proširuju mogućnosti i sigurnost platforme.
Intel od studenoga 2005. isporučuje procesore s tehnologijom Intel VT namijenjene poslužiteljskim i klijentskim uređajima. Intel je danas objavio specifikacije još jedne inovacije u svojoj paleti virtualizacijske tehnologije. Riječ je virtualizacijskoj tehnologiji za ulazno-izlazne uređaje (Intel Virtualization Technology for Directed I/O, Intel VT-d). Ta će tehnologija na razini strojne opreme pomoći pri dodjeli ulazno-izlaznih uređaja virtualnim uređajima ili particijama te poboljšati brzinu i sigurnost protoka podataka u virtualiziranom okruženju. Specifikacije omogućuju usklađivanje i standardizaciju na području PCI-ja te će omogućiti virtualizaciju pri radu uređaja povezanih pomoću sučelja PCI Express.
VMware najveću podršku pruža Intelovoj virtualizacijskoj tehnologiji. Trenutno na tržištu isporučuje VMware Player i VMware Workstation, a beta-inačice poslužitelja VMware Server i VMware ESX Server u eksperimentalnoj fazi već podržavaju Intel VT. Na temelju toga VMware je objavio kako očekuje da će do polovice godine i inačice njegova vrhunskog poslužitelja ESX Server, iz klase poslužitelja za velike tvrtke, podržavati Intelovu tehnologiju virtualizacije. VMware namjerava ugraditi podršku za tehnologiju Intel VT-d i u svojim virtualizacijskom proizvodima zasnovanima na novim Intelovim platformama namijenjenima velikim tvrtkama, kao što je poslužitelj VMware ESX Server.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.