2006 – godina multimedijalnih mobilnih uređaja

Racunalo.com foto

U svijetu trenutno postoji više od 1.5 milijarda mobilnih korisnika, što je ogromno potencijalno tržište za diskografke kuće koje razvijajući internetske glazbene portale zadovoljno trljaju ruke. Osim toga, u svijetu se odično prodaju glazbene datoteke, wallpaperi i drugi multimedijalni sadržaji za mobitele tako da je za očekivati kako će ovaj dio tržišta i dalje biti najbrže rastući.
Mobilno tržište je najizdašnije elektronsko tržište s najvećom stopom rasta. Samo prošle godine zarada glazbene industrije narasla je za ogromnih 40% na cifru od 1.1 milijardu dolara. Statistike govore kako svaki peti vlasnik mobitela preslušava glazbu.
Vrlo skoro korisnici bi mogli biti u dilemi prilikom kupovine mobilnih uređaja. Prvi se u utrku za ‘glazbene’ mobitele bacio Sony Ericsson sa svojom Walkman serijom, a u stopu ih prati američka motorola i finska Nokija. Top model Nokijine N serije, N91, može pohraniti čak 3.000 glazbenih datoteka, što je zaista impresivna brojka.
Stručnjaci tvrde kako će i radio postati sastavni dio i jedna od najčešće korištenih mobilnih usluga. Ako malo uključite moždane vijuge, uz veliki kapacitet za pohranu glazbe i ugrađenim radio prijemnikom mobiteli će u potpunosti istisnuti prošlogodišnji elektronski hit – USB Flash MP3 playere. Zašto? Sve što može spomenuti player glazbeni mobiteli to mogu bolje, više i jače. Drugim riječima, dobit ćete uređaj sve-u-jednom za prihvatljivu cijenu.
Dodajmo ovoj analizi na kraju i podatak koji je iznio Takeshi Natsuno, predstavnik japanskog telekom giganta NTT DoCoMo kako više od 10 milijuna njihovih korisnika u Japanu već ima ovakve mobilne uređaje.
Pitanje je samo vremena (mjeseci, ne godina) kada će se i kod nas u Hrvatskoj masovno prodavati ovakvi uređaji.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.