200 Windays: predstavljeno novo sigurnosno rješenje Microsofta

Racunalo.com foto

Pojednostavnjeno održavanje cjelokupnog sustava implementirano je pomoću središnje upravljačke konzole koja osigurava jednostavnu uočljivost prijetnji i sigurnosno slabih točaka. Sustav olakšava zaštitu klijentskih i poslužiteljskih operativnih sustava u poslovnim okruženjima. Osim verzije za korisnička računala, dostupne su i Forefront Security za Exchange Server i Forefront Security za SharePoint.                                                                                                                       
Microsoft Forefront Client Security namijenjen je zaštiti operativnih sustava Windows i to verzija Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 i Windows Vista. Rješenja su razvijena kao odgovor na povratne informacije dobivene od korisnika koji su prepoznali dva trenda u zaštiti IT infrastrukture. Jedan od njih je rastuća raznolikost i sofisticiranost prijetnji s kojima se korisnici suočavaju, a drugi sve složenija implementacija i upravljanje sigurnošću u IT okruženjima.


„Microsoft poslovnim korisnicima osigurava novu generaciju sigurnosnih rješenja, potpuno integriranu u postojeće sustave s kojim će korisnici svoju IT infrastrukturu učiniti sigurnijom i pouzdanijom,“ izjavio je Marin Mamić, voditelj robne marke proizvoda.


Svaki od proizvoda iz obitelji Forefront sadrži više mehanizama pregleda vrhunskih proizvođača sigurnosnog softvera, kao što su primjerice Computer Associates, Kaspersky Labs i Sophos. Tim se mehanizmima upravlja putem jedinstvenog rješenja u koje su integrirani, s ciljem brze reakcije na nove prijetnje i omogućavanja stalne dostupnosti poslužitelja, čak i u slučaju zatajivanja jednog mehanizma ili njegova isključivanja radi ažuriranja.


Nudeći korisnicima sposobnost učinkovite zaštite okruženja i siguran pristup scenarijima potrebnima njihovim tvrtkama, proizvodi iz obitelji Forefront olakšavaju im otkrivanje pune poslovne vrijednosti IT aplikacija i infrastrukture. Globalno predstavljanje proizvoda održat će se 2. svibnja u sjedištu Microsofta u Redmondu, dok je očekivana dostupnost za poslovne korisnike u Hrvatskoj, u lipnju ove godine.


Ovogodišnji WinDays Network zaštićen je upravo Microsoft Forefront Client Security sustavom, koji svim računalima koja se nalaze u mreži pruža maksimalnu sigurnost od različitih neželjenih programa. Instaliran je na dvjestotinjak računala, a u prva tri dana konferencije, nije zabilježen niti jedan sigurnosni problem ili prodor u WinDays Network.


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.