2. Samsung European Forum: nastavak vizije europskog uspjeha

Racunalo.com foto

2. Samsung European Forum: nastavak vizije europskog uspjeha

Samsung će također nastaviti osnaživati svoje najveće prodajno tržište na svijetu osnažujući svoje vodstvo na tržištima poput kućne zabave i mobilnih telefona, stavljajući novi fokus na rastuće kategorije proizvoda te šireći svoj doseg u Europi i geografski i putem novih B2B prilika.

Pred stotinama novinara, distributera i partnera SangHeung Shin, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Samsung Electronics, nove Samsungove proizvode za 2010. godinu, koje su predvodila nagrađena rješenja za potpune 3D HD proizvode za zabavu koji će od ožujka ove godini biti dostupni na Europskom tržištu. European Forum, koji se održava od 22. do 26. veljače, prvi put je održan prošle godine s ciljem predstavljanja Samsungovih globalnih proizvoda i strateških najava kroz viziju za regionalno tržište.

Uz liniju proizvoda za kućnu zabavu koji označavaju prekretnicu, direktori europskog Samsunga raspravljali su o strateškim inicijativama i otkrili uzbudljive nove proizvode u rastućim kategorijama proizvoda poput bijele tehnike, digitalnih fotoaparat i kamera, računala i pisaća. To su ključna područja razvoja na temelju kojih će Samsung nadograditi svoj uspjeh iz 2009. godine. Prošle godine kompanija je objavila rekordni prihod od gotovo 118 milijardi američkih dolara te cjelogodišnju operativnu dobit od gotovo 9,4 milijardi američkih dolara, a Europa je bila Samsungovo najveće tržište prodaje na svijetu. Tijekom današnje prezentacije Samsung je ponovno potvrdio svoju predanost očuvanju okoliša kako putem inovativnih novih proizvoda tako i putem novih zelenih inicijativa.

„Unatoč teškoj ekonomskoj situaciji Samsung je nadvladao u 2009. godini, a za veliki dio tog uspjeha zaslužna je Europa,” izjavio je g. Shin. „U 2010. godini moramo nastaviti s razvojem inovacija i dizajna te neprekidno zadovoljavati potrebe naših potrošača. U isto vrijeme i globalno i lokalno postavljat ćemo očuvanje okoliša na prvo mjestu putem održivih načina poslovanja i programa.”
 
Stvaranje budućnosti za kućnu zabavu
U 2009. godini Samsung je razvio kategoriju LED televizora prodavši 1,3 milijuna jedinica u Europi. Ove godine Samsung pomiče granice u 3D. U ožujku će Samsung postati prva kompanija koja će na tržište isporučiti sveobuhvatnu liniju 3D televizora i AV proizvoda, uključujući portfelj Full HD 3D televizora (LED, LCD i plazma), 3D Blu-ray, 3D sustave kućnih kina, 3D naočale i 3D sadržaje.

Gosti Foruma imali su priliku vidjeti bogate opcije nove linije Samsungovih LED televizora – serije LED 7, LED 8 i LED 9. Svi Samsungovi Full HD 3D proizvodi imaju Samsungov jedinstveni ugrađeni 3D procesor i emitere koji omogućuju kompatibilnost s mnogostrukim 3D standardima. Samsung će ponuditi Full HD 3D sadržaj na mnogim poljima. Samsungovi televizori i Blu-ray playeri sadržavat će @TV, koji omogućuje pristup prvoj na svijetu trgovini aplikacija koja je temeljena na HDTV, Samsung Apps, putem koje će biti dostupna posuđivanje filmova od partnera poput BBC, Universal, Cartoon Network i Box Office 365. Također će biti dostupan i sadržaj putem Samsungovog ekskluzivnog partnerstva s Dreamworks, koje je bilo predstavljeno ranije ove godine. Za početak potrošači će ekskluzivno pri kupnji Samsungovih Full HD 3D televizora dobiti blockbuster iz 2009. godine “Monsters vs. Aliens” u 3D.

Fotoaparati i kamere: dizajn inspiriran potrošačima
Samsung je prepoznao način na koji potrošači koriste kamere i što žele učiniti sa svojim prikazima. četiri nova fotoaparata i kamere u 2010. godini – EX1, WB 2000, HMX-U20 nove NX10 leće – primjer su tog razumijevanja. EX1 je vrhunski digitalni fotoaparat s 10 mpx te f/1.8 lećom za širi raspon koraka otvaranja i plitku dubinu polja, kako ni korisnici mogli snimati bolje fotografije u slabo osvijetljenom okruženju. WB2000 je izrazito brz, kompaktan fotoaparat s 10 mpx i dvostrukim načinom za snimanja kako bi korisnici u isto vrijeme mogli i slikati fotografiju i snimati video u full-HD. Ugrađena USB veza na ultra kompaktnoj kameri HMX-U20olakšava dijeljenje snimljenog materijala odmah nakon snimanja. Tijekom 2010. godine Samsung će predstavit osam novih leća za NX10, koje će povećati mogućnosti korisnika.

Širenje bijele tehnike
U Europi kategorija bijela tehnika za Samsung ima ulogu strateškog razvitka. Kompanija je predstavila prve proizvode proizvedene u nedavno otvorenom proizvodnom pogonu u Poljskoj kao i prvo u Europi sušilo za rublje, perilicu za suđe te ugradbeni hladnjak/frizer. Samsungova bijela tehnika spaja najnoviju tehnologiju s veličanstvenim dizajnom s kojim će se potrošači htjeti hvaliti.

Primjerice serija hladnjaka RL55/52 ima inteligentni LCD displej na kojem članovi obitelji mogu ostavljati poruke jedni drugima. Od ostalih modela hladnjaka, Samsung je prikazao novu H seriju side-by-side hladnjaka. Također Samsung je predstavio OmniPro mikrovalnu pećnicu, koja ima jedinstvenu multi-sensor tehnologiju i senzore težine bez premca.

Na području pranja rublja, nove tehnologije Samsungovih perilica rublja štite delikatne tkanine te s ciljem očuvanja energije peru i na nižim temperaturama. Ušteda energije obilježila je i Samsungovu Mont Blanc klimu. S-inverter tehnologija klima štedi energiju dok Virus Doctor (SPI tehnologija) pomaže pri smanjenju širenja štetnih bakterija. EHS (ekološki prihvatljiv sustav za grijanje/hlađenje), ne samo da smanjuje troškove energije i emisije CO2, nego i omogućuje i različite kombinacije rješenja za vodu i zrak za grijanje i hlađenje kako bi različite potrebe korisnika tijekom četiri sezone.

Na posljetku, Samsung je predstavio Navibot robot čistač s „Visionary Mapping“, superiornim navigacijskim sustavom s kamerom.

Najnapredniji mobilni telefoni
Na području mobilnih telefona sa zaslonom osjetljivim na dodir Samsung je na prvom mjestu te na radost potrošača nastavlja predstavljati nevjerojatne telefone. Prošli tjedan Samsung je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio najnoviju liniju uređaja. Ovaj tjedan na Samsung European Forum posjetitelji će imati mogućnost vidjeti moćne nove uređaje koje pokreću 1 GHz procesori.

Samsung Wave je prvi mobilni uređaj na bada platformi, Samsungovoj novoj platformi za otvoreni mobilni razvoj. Ovaj telefon posjeduje prvi na svijetu „Super AMOLED” zaslon za svjetliju i jasniju površinu bez refleksija. Također, Wave će potrošačima ponuditi i „TouchWiz 3.0” za intuitivno i prilagodljivo korisničko sučelje te „Social Hub” kako bi približio veze i kontakte. Samsung je također predstavio i Monte, nevjerojatan telefon sa snažnim mogućnostima za povezivanje i ugrađenim GPS mogućnostima koje pokreće Google Maps.

Samsung Apps, koji su na mobilnim telefonima predstavljeni prošle godine nastavit će širenje tijekom 2010. godine. Do kraja godine, Samsung Apps će bit dostupne korisnicima mobilnih telefona u 50 zemalja.

Samsung inovacije na području displeja i informacijske tehnologije
Samsungov naglasak na IT proizvode u potpunosti je vidljiv na European Forumu. Dva nova displeja, LED Pico Projektor i tanki PX2370 monitor, koriste LED kako bi osigurali dulji vijek trajanja i energetsku učinkovitost. Samsungov prvi displej velikog formata, 650TS interaktivna zaslonska ploča, ima zaslon osjetljiv na dodir i jednostavno može dijeliti sadržaje s ostalim uređajima. Najistaknutiji među ovim proizvodima su Samsungove prvi eBooks, E60 veličine 6 inča i E100 veličine 10 inča, koje su revolucionalizirale rastući sektor eReadera budući da nude mogućnosti čitanja, pisanja i dijeljenja informacija.
 
Samsung je započeo 2010. Godinu sa značajnim strateškim promjenama, udruživši odjele za računala i pisače kako bi se pojačala sinergija među proizvodima i pružila maksimalna vrijednost. Samsungovi pametni pisači, prijenosna računala i netbook-ovi koji su jednostavni za korištenje čine radno mjesto puno produktivnijim. Funkcionalnost na jedan dodir dostupna je kod svih novih Samsungovih pisača te na taj način uklanja kompleksnost i stvara nove uštede energije. U isto vrijeme, Samsungova prijenosna računala P580 i R580 te netbook-ovi N210 i NB30 posjeduju opcije koje poboljšavaju performanse te vijek trajanja baterije, kako bi studenti i poslovni ljudi imali alate koji zadovoljavaju njihove specifične potrebe. Moderno i izdržljivo prijenosno računalo Samsung P580 dostupno je zajedno s Intelovo Calpella platformom te ima 16:9 LED Backlit LCD i nVidia grafički procesor, dok R580 multimedijalno prijenosno računalo ima „nevidljivi“ touch pad koji je uklopljen u predio za naslanjanje dlana.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.