2. Microsoft Open Source konferencija održana na FER-u

Fotografija članka: 2. Microsoft Open Source konferencija održana na FER-u

IT stručnjaci, profesori, studenti i drugi predstavnici IT zajednice okupili su se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na 2. Microsoftovoj Open Source konferenciji.

Oglas

Cilj konferencije bio je poboljšavanja suradnje i razvoja unutar open source zajednice. Ovo je zanimljiv korak s kojim Microsoft već drugu godinu kreće prema open source zajednici. Ako nas pitate – pohvalno.

Tomislav Tipurić, specijalist za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska, otvorio je konferenciju kratkim uvodom u kojem je istaknuo da Microsoft prihvaća i podupire rad s drugima unutar IT industrije i da kao kompanija želi ostvariti što bolju suradnju svih sudionika u IT sektoru te je tako predstavio Microsoft u okviru Open Sourcea. Nakon njegova uvoda, Olga Petrikova, Microsoft CEE, govorila je o iskustvu Microsofta u open source zajednicama u regiji te je predstavila mogućnosti koje će u budućnosti donijeti oblak. Zanimljivu prezentaciju održao je Hrvoje Hudoletnjak (Fortempo d.o.o.) koji je govorio o novoj Microsoft inicijativi – .NET Foundation.

Naime, Microsoft je osnovao nezavisnu organizaciju čiji je cilj promicati otvorenu suradnju i razvoj open source tehnologija te tako ojačati .NET ekosustav. Dugoročni je cilj pomoću ove inicijative potaknuti korisnike, partnere i širu zajednicu da se uključe i doprinesu razvoju nove generacije aplikacija, od Windows Servera i Azurea, do mobilnih uređaja i desktop računala.

2. Microsoft Open Source konferencija održana na FER-u

Osim toga, na konferenciji je Tomislav Tipurić prezentirao i Open Source tehnologije te Microsoft Azure. „Na Open Source konferenciji željeli smo ukazati na važnost suradnje unutar IT sektora te pokazati sve mogućnosti primjene sustava otvorenog koda na Microsoftovim platformama kao što je Microsoft Azure. Microsoft je postao značajan kontributor zajednici otvorenog koda, što je prepoznato i pozdravljeno od velikog broja takvih organizacija u svijetu“, rekao je Tomislav Tipurić.

Nadalje, Igor Ralić (Web ideja d.o.o.) održao je prezentaciju na temu Open Source tehnologija u razvoju Windows (Store) aplikacija dok je Ratko Mutavdžić iz Projekture objasnio važnost Open Sourcea na primjeru Grada Zagreba.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.