2. generacija Samsungovih 10-nanometarskih procesora kreće u proizvodnju

Fotografija članka: 2. generacija Samsungovih 10-nanometarskih procesora kreće u proizvodnju

Samsung Electronics je najavio kako su spremni za proizvodnju 2. generacije procesora u novoj 10-nanometarskoj tehnologiji. Sjećate koji su bili u prvoj generaciji?

Oglas

Naravno, prvi je bio Samsungov Exynos 9 Series procesor, ili točnije model , a drugi je onaj koji su razvili s Qualcommom, a to je svima vam dobro poznati .  Čini se kako je došlo vrijeme i za drugu generaciju koja je navodno spremna za proizvodnju.

Novi 10LPP (Low Power Plus) procesori ima napredniju 3D FinFET strukturu, što vam možda puno ne znači, ali vjerojatno će vam biti jasnije ako vam kažemo kako će nova 2. generacija 10-nanometarskih procesora u odnosu na prvu (10LPE – Low-Power Early) imati 10% bolje performanse i 15% manju potrošnju energije.

Prva generacija se počela proizvoditi prije 6 mjeseci, točnije u listopadu 2016. godine, a ovih je dana Samsung počeo s instalacijom nove proizvodne S3 u Hwaseongu u Južnoj Koreji. Ipak, sama proizvodnja procesora možda neće početi tako brzo kako smo spomenuli, neki izvori bliski kompaniji navode kako bi se to moglo dogoditi tek negdje krajem godine.

Drugim riječima, prvi se pametni telefoni s 2. generacijom 10-nanometarskih procesora mogu očekivati tek krajem 2017. ili vjerojatnije početkom 2018 . godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.