2. Drupal meetup u Zagrebu – održano druženje

Fotografija članka: 2. Drupal meetup u Zagrebu – održano druženje

Drugi put za redom u Zagrebu je održan Drupal Meetup u vlastitim prostorima udruge Drupal Hrvatska. S obzirom da se radi o vrlo specijaliziranom sustavu, broj od 30 sudionika je velik.

Oglas

Kako kažu organizatori, među sudionicima druženja bili su djelatnici iz niza organizacija kao što su Sveučilišni računski centar – SRCE, Foreo Adria, Vallic, Perpetuum Mobile, Cognita, Three of Them, Croswale i mnogi drugi.

Uz jačanje Drupal zajednice, konkretni ciljevi ovog meetupa bili su upoznavanje, druženje i poziv članovima za otvaranje ogranaka udruge u svim većim gradovima diljem Hrvatske. Tako možemo u skorije vrijeme očekivati prvi Drupal Meetup u Splitu kojeg će moderirati Darko Kantić.

Moderatorice Marija Lukačin (WEBSOLUTIONS | HR) i Jasmina Plavac (SRCE) naglasile su važnost redovitih sastanaka i edukacija kako u udruzi tako i u prostorima SRCE-a. Pozvale su sve zainteresirane za sudjelovanje u organizaciji Drupal Iron Campa koji će se održati u studenom ove godine, u Pragu.

Dopredsjednik udruge Drupal Hrvatska, Kristijan Lukačin prezentirao je vizualni identitet udruge Drupal Hrvatska, kojeg je osmislio i dizajnirao Andrej Dobi (WEBSOLUTIONS | HR). Dopredsjednik je izrazio zadovoljstvo ovim okupljanjem na kojemu su članovi dogovorili izradu portala www.drupal.hr i pozvao je sve sudionike da se angažiraju oko organizacije Drupal Campa u Hrvatskoj sljedeće godine.

O Drupalu

je besplatan sustav otvorenog koda za upravljanje web sadržajem. U zadnjih 15 godina, Drupal se iz internetskog foruma razvio u enterprise CMS kojeg koristi oko milijun web stranica, primjerice White House, NASA, Greenpeace, Oxfam, BBC, MTV, Grammy, Aljazeera, Cisco, eBay, Twitter, Pinterest,Tesla Motors i mnogi drugi.

O Hrvatskoj udruzi Drupal korisnika

Drupal Hrvatska osnovana je 2015. godine s ciljem poticanja i promicanja tehničke kulture na području računarskih sustava otvorenog koda i interneta, pružanja podrške u razvoju, komunikaciji, promociji i poticanju razvoja Drupala te postavljanja infrastrukture za podršku Drupala u Republici Hrvatskoj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.