2. Bug Future Show 2015, kažu kako slobodno možete – očekivati neočekivano!

Fotografija članka: 2. Bug Future Show 2015, kažu kako slobodno možete – očekivati neočekivano!

Expect the unexpected! Tako kažu Bugovci za svoj 2. Bug Future Show 2015, a koji je na rasporedu 29. siječnja 2015. u Kinu Europa u Zagrebu.

Oglas

Kao i prošle godine, sudionike očekuju brojna stručna predavanja, paneli, premijere, intervjui, demoi, workshopovi, isprobavanje novih tehnologija, a možete osvojiti i pokoju vrijednu nagradu.

Bug Future Show 2015 (BFS 2015) je cjelodnevni tehnološki show koncipiran kao kombinacija scenskog programa i popratnog izložbenog programa koji će se istovremeno održavati u istom prostoru. Scenski program će se odvijati u glavnoj dvorani Kina Europa te paralelno u dvorani Muller u Kinu Europa. Sastojat će se od keynote predavanja domaćih i stranih informatičkih stručnjaka, eksperta iz Buga i IT zajednice te panel-rasprava, live-intervjua, scenskih performansa, demoa, radionica i video-projekcija vezanih jedino i isključivo uz tehnologije. U predvorju Kina Europa bit će izložba najnovijih uređaja, gadgeta i ostalih proizvoda sponzora Bug Future Showa koje će posjetitelji moći isprobati – ali i osvojiti na raznim nagradnim natječajima.

Uz moto „Expect the Unexpected“, posjetitelji će ponajviše kroz panel-rasprave na drugom po redu Bug Future Showu doznati kakvi nas neočekivani obrati očekuju u budućnosti kada je riječ o tehnologiji novca, plaćanja, zarađivanja, trošenja i – da – bogaćenja, kakvim ćemo se automobilima voziti u eri povezanih, električnih i bezčovječnih vozila te što je, nakon smartfona, tableta i phableta sljedeći megahit mobilni gadget.

Posjetitelji BFS-a 2015 moći će osvojiti vrijedne nagrade sponzora. Radi se o smartfonima, tabletima i ostalim elektroničkim uređajima “flagship” kategorije koji će biti podijeljeni kroz razne nagradne natječaje tijekom održavanja BFS-a.

Na Bug Future Show 2015 moći će se doći isključivo s pozivnicom. Organizatori će slati pozivnice tijekom siječnja 2015. nakon što zainteresirani posjetitelj na Twitteru pošalje selfie s mjesečnikom Bug uz hashtag #bfs2015.

Organizacijski ispred BFS-a 2015 stoji tvrtka Bug d.o.o., izdavač najtiražnijeg tech časopisa u regiji Buga, najutjecajnijeg časopisa za IT profesionalce Mreže, najposjećenijeg tech portala u regiji, Bug Onlinea te najdugovječnije tech video produkcije, Bug TV-a. Glavni sponzor Bug Future Showa 2015 je Hrvatski Telekom, a ostali sponzori su HP, HTC, Sony, Mazda, Zagrebačka banka i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Uz otkrivannje neočekivanih tehnologija koje mogu očekivati u budućnosti, posjetitelji BFS-a 2015 mogu očekivati neočekivano i tijekom samog showa. Stoga je sada otkriven samo dio pripremljenog programa, odnosno sadržaj panel-rasprava predviđenih za glavnu dvoranu Kina Europa:
– PANEL-RASPRAVA: “5G NOVAC”
BitCoin, kriptovalute, NFC, mobilno plaćanje, Apple Pay, Google Wallet, PayPal i ostali digitalni financijski proizvodi omogućit će da novčanik postane stvar prošlosti i da ga nadomjesti mobitel. Što će biti digitalna zamjena za bankovni račun? Postaju li telekomi banke, a banke telekomi? Hoće li postojati samo virtualni ili samo online bankari? Gdje je Hrvatska u praćenju tih trendova? Kako ćemo kupovati, plaćati, štedjeti, ulagati i zaduživati se u 5G eri Interneta? Hoće li 5G “ubiti” novčanike i novac? Tko će biti “bogat”, čime ćemo trgovati?

– PANEL-RASPRAVA: “TWENTY20 AUTOMOBILI”
Imaju li smisla bezčovječna vozila? Hoćemo se li se do prijelomne 2020. doista voziti u komercijalnim automobilima bez vozača? Hoće li udio električnih vozila biti veći od udjela benzinskih automobila? Tko će sve graditi električne “chargere”? Što su “connected vehicles” i zašto želimo SIM karticu ugrađenu u auto? Hoće li se smanjiti broj automobilskih nesreća zbog povezanih vozila? Hoće li ceste postati digitalne? Kako će izgledati gradska vožnja u 2020., a kako međugradska? Koliko će koštati? Hoće li Tesla biti Volkswagen 21. stoljeća? (A Rimac Ferarri?)

– PANEL-RASPRAVA: “DOPUNITE NIZ: SMARTFON, TABLET, PHABLET…”
Tržište su najprije poharali smartfoni, pa tableti, pa phableti – koji sljedeći “smart” uređaj na redu? Jesu li wearables samo prolazni trend? Može li smartwatch ikada biti tržišni mainstream? Tko će dominirati tržištem uređaja s Android OS-om? Tko je uopće danas “kralj Androida”? Hoće li inovacije i dalje uvijek dolaziti iz SAD-a, Koreje, Tajvana i Japana, a obaratelji cijena iz Kine ili će se to preokrenuti? Može li ijedan kineski proizvođač postati “premium brend”? Što je superphone i ima li on smisla? Kako će izgledati naš primarni mobilni uređaj za 5, a kako za 10 godina? Koliku će dijagonalu imati? Kako ćemo ga zvati?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.