2. Brave New World – Zagreb je ovaj tjedan tehnološko središte regije

Fotografija članka: 2. Brave New World – Zagreb je ovaj tjedan tehnološko središte regije

Uz proslavljenu inovatoricu svjetskoga glasa Michelu Magaš, glavna zvijezda ovogodišnjeg Brave New Worlda bit će Gary Whitehill, američki futurist koji savjetuje poslovne lidere i vlade širom svijeta pripremajući ih za izazove budućnosti.

Oglas

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja festivala koji je svojim jedinstvenim konceptom privukao veliki interes javnosti, suorganizatori i ove godine u Zagreb dovode stručnjake svjetskog glasa koji će od 2. do 7. svibnja posjetiteljima HUB-a 385 približiti transformativnu moć kreativnih tehnologija.

Predavanja će se održati 6. svibnja u sklopu Hack, Make & Play konferencije, a kulminirat će uzbudljivom panel raspravom na kojoj će inovatori poput Ivana Mrvoša, Alberta Gajšaka, Vuka Ćosića i Deborah Hustić ponuditi svoju viziju budućnosti uz kreativnu primjenu tehnologije.

Najveći spektakl za posjetitelje ponudit će pak prvi Zagreb Open, atraktivna utrka dronova, iza čije organizacije stoje HUB385 i Drone Racing Team Croatia, a u kojoj će se vješti piloti boriti za novčane nagrade, kao i vrijedne nagrade sponzora. Kvalifikacije za Zagreb Open započinju u subotu 6. svibnja, a četvrtfinale, polufinale i finale na rasporedu su sljedećeg dana. Ništa manje zanimljivo neće biti ni na prvom izboru za NAJ robota Hrvatske, koji će se održati u nedjelju 7. svibnja. Publici će se predstaviti najzanimljiviji hrvatski roboti, a međusobno će se natjecati u dvije kategorije: dječjoj i amaterskoj.

Brave New World festival rasprostrt će se na pet različitih prostranih floorova, uključujući i tri kata renovirane zgrade bivše tvornice Heruc u kojoj je prošle godine otvoren HUB385 centar znanja, kreativnosti i inovacija, zatim dvorišnog prostora te podzemne garaže, koja će poslužiti kao atraktivno poprište utrke dronova. Za roditelje male djece posebno će bit organizirana i igraonica u kojoj će se mališani moći sigurno igrati i istraživati pod budnim okom stručnih voditelja i odgajatelja, dok roditelji obilaze tehnološke atrakcije. Da posjetitelji ne bi ostali gladni u dvorištu će svoja vrata otvoriti i popularni food truckovi koji će posluživati street food delicije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.