19. Dani otvorenih računarskih sustava/Croatian Users’ Linux Convention 2012

Fotografija članka: 19. Dani otvorenih računarskih sustava/Croatian Users’ Linux Convention 2012

Konferenciju tradicionalno organiziraju Hrvatska Udruga Linux Korisnika (HULK) i Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HROPEN).

Dodjela nagrade "Otvorena informatika"
Prvog dana konferencije tradicionalno će se dodijeliti nagrada “Otvorena informatika“ i objaviti tko su nagrađeni. Pozivamo Vas da prijavite osobe i organizacije za koje smatrate da su ostvarili postignuća s otvorenim sustavima tijekom prošle godine.

Temeljem Pravilnika o dodjeli nagrade “Otvorena informatika“, Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen) i Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK) raspisuju NATJEČAJ za dodjelu nagrade “Otvorena informatika” za postignuća u 2011. godini.

DORS je središnja, najveća, najposjećenija i najstarija hrvatska manifestacija iz područja otvorenih sustava, operacijskih sustava GNU/Linux, otvorenih normi u informatici i open source filozofije. Konferenciju će otvoriti Ivan Guštin, predsjednik Hrvatske udruge Linux korisnika – HULK. U sklopu konferencije, prvog dana bit će održan Okrugli stol na temu otvorenosti državne uprave prema tvrtkama koje žele koristiti javne podatke i sustave koji su financirani iz proračuna te bi u skladu s time trebali biti dostupni svim građanima i poduzetnicima u Republici Hrvatskoj.

Sudionici okruglog stola „Otvorenost javnih informacija i servisa“ bit će zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sport Marija Lugarić, politički konzultant specijaliziran za komunikacije Marko Rakar, pomoćnik ministra uprave Darko Parić, predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije HGK Ante Mandić te član nadzornog odbora HULK-a Milan Rajačić. Glavni predavač bit će prof. dr. sc. Brian Fitzgerald koji će govoriti o uspješnim i manje uspješnim implementacijama slobodnog softvera u javnom sektoru, prezentirajući vlastita iskustva na projektima u četiri zemlje.

Organizatori "Dana otvorenih računarskih sustava Croatian Users’ Linux Convention 2012" su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK), te Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet.

Detalje o ovoj konferenciji potražite u našem .

19. Dani otvorenih računarskih sustava/Croatian Users' Linux Convention 2012

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.