15 giga podataka u sekundi, i to još bežično?

Racunalo.com foto

Postoje i neka ograničenja, što je i normalno jer se još uvijek radi o testiranjima. Naime, ova je brzina moguća na daljini od 1 metar. Nije teško zamisliti što može napraviti nova “multi-gigabit wireless technology”, kako su je nazvali, a koja bi mogla vrlo brzo zamijeniti danas popularnu Bluetooth bežičnu tehnologiju koja se izdašno koristi na mobilnim uređajima – mobitelima, PDA uređajima, prijenosnim i džepnim računalima i sličnima. čak i WiFi u ovom kontekstu izgleda smiješno.Trenutno nova tehnologija koristi nelicencirane 60GHz RF frekvencije. Kako se udaljenost povećava, prijenos podataka značajno opada – do 1m 15Gbps, do 2 m 10Gbps te na 3m 5Gbps. Novi standard koji je na vidiku trebao bi nositi naziv 802.15.3C i što je važno bit će kompatibilan s FireWire i USB tehnologijom.
Praktična primjena ove tehnologije je ogromna. Zamislite situaciju da vašu novu PS3 konzolu uopće kablovima ne morate povezati na HDTV, nego sve ide bežično? Sjajno, zar ne…

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.