14-godišnji Fran Kaić je najbrži pilot dronova u Zagrebu

Fotografija članka: 14-godišnji Fran Kaić je najbrži pilot dronova u Zagrebu

Na nedavno održanom Brave New World festivalu održana je i utrka dronova na kojoj je iznenadio 14-godišnji Fran Kaić iz Zagreba koji je pobijedio na utrci.

Oglas

Zadnji dan najvećeg regionalnog festivala kreativnih tehnologija Brave New World obilježilo je finale prve Zagreb Open utrke dronova. U iznimno zahtjevnoj konkurenciji između 20-ak najboljih pilota iz cijele Hrvatske, pobjedu je neočekivano odnio 14-godišnji Fran Kaić iz Zagreba. Za titulu najboljeg osvojio je novčanu nagradu od  3.000 kuna, ali i besplatno šestomjesečno korištenje prostora u HUB385 centru inovacija, kao i nesmetani pristup hardverskom laboratoriju.

Inače, festival koji je trajao cijeli tjedan, zaključen je atraktivnim izborom NAJ robota Hrvatske 2017. Zabavni roboti različitih funkcija i veličina natjecali su se u dvije kategorije: junior i entuzijast, a izbor najboljih pao je na publiku. U junior konkurenciji pobjedu je odnio 12-godišnji Jerko Ćubić, dok je najbolji među entuzijastima bio RipRus, umirovljeni borbeni robot čiji je tvorac Filip Kovačić Popov.

Jako sam sretan radi ove pobjede, pogotovo s obzirom da s dečkima iz Drone Racing Team Croatia treniram zadnjih godinu i pol dana. Nije mi dugo trebalo da naučim s obzirom da sam prije toga osam godina bio u aviomodelarstvu.
– Fran Kaić, pobjednik utrke dronova

Tijekom šest dana trajanja Brave New World festival posjetilo je više od  2000 sudionika koji su imali prilike sudjelovati na raznim tehnološkim radionicama za djecu i odrasle, ali i poslušati predavače svjetskog glasa poput inovatorice Michele Magaš i američkog futurista Garyja Whitehilla. Na sajmu IoT inovacija predstavljeni eksponati posjetitelje su nakratko odveli u budućnosti, a ljubitelji automobila mogli su uživati na sajmu električnih vozila, koja su pritom mogli i testirati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.