12. DevArena – konferencija ponovo okupila vodeće domaće IT stručnjake

Fotografija članka: 12. DevArena – konferencija ponovo okupila vodeće domaće IT stručnjake

Ukupno 29 predavanja o razvoju softvera i informacijskih tehnologija organizirana su na 12. DevAreni u četiri paralelna slijeda, čime se nudio veliki izbor tematskih područja po svačijem ukusu.

Oglas

Vrijedi istaknuti da je ove godine održana serija predavanja o Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (EU GDPR). Kroz seriju predavanja vođenih od strane domaćih stručnjaka, sudionici su iz prve ruke saznali što sve Uredba propisuje i kako adresirati izazove anonimizacije korisničkih podatka u Hrvatskoj. Zbog približavanja datuma s kojim GDPR Uredba stupa na snagu u Hrvatskoj i EU, zapažen je velik interes posjetitelja za dobivanjem više informacija i smjernicama kako se adekvatno pripremiti.

DevArena je i ove godine snažan naglasak stavila na stručno znanje i primjenu IT tehnologija, uz istovremeno dijeljenje informacija o svjetskim IT trendovima. Organizator konferencije, tvrtka Ekobit, izuzetno je zadovoljna da konferencija kontinuirano svake godine okuplja veliki broj ljudi i da se ideja o NAJtehnološkoj domaćoj konferenciji etablirala u IT krugovima. Vodeći domaći stručnjaci, kvalitetni predavači i visoka kvaliteta prezentacija su neki od razloga zašto se raspoloživa mjesta brzo popune.

Konferenciju je otvorio Saša Tomičić, direktor konferencije, a slijedilo je uvodno predavanje Damira Sabola, domaćeg poduzetnika s bogatim iskustvom razvoja i plasiranja proizvoda na globalno tržište. Glavni program konferencije obuhvatio je teme iz područja kao što su cloud computing, najbolja DevOps praksa, ASP .NET Core, te ostale novosti vezane uz razvojne alate i programske jezike.

Iznimno sam zadovoljan da DevArena iz godine u godine podiže standarde kvalitete. Ove godine smo vidjeli jako puno predavanja gdje je svaki posjetitelj mogao naći nešto za sebe i na jednom mjestu sakupiti mnogo kvalitetnih informacija. Naš cilj je ponuditi širok raspon tema, ali istovremeno potaknuti sudionike na razmjenu iskustva i najbolje prakse u stjecanju znanja. Svjesni smo da zbog velike količine novosti i trendova u IT branši nije moguće dati odgovore na sva pitanja u jednom danu, no upravo zato DevArena kontinuirano uspijeva u međusobnoj razmjeni iskustva koje nije moguće ostvariti kroz svakodnevne poslovne obaveze.
– Saše Tomičić, direktor konferencije
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.