11. DevArena IT konferencija predstavila sudionicima nove tehnologije i trendove

Fotografija članka: 11. DevArena IT konferencija predstavila sudionicima nove tehnologije i trendove

Jedanaesto izdanje DevArene konferencije o razvoju softvera i informacijskih tehnologija tradicionalno je pokrila veliki broj tematskih cjelina koje su ove godine bile organizirane u tri paralelna slijeda, dok je četvrti slijed bio namijenjen interaktivnim raspravama i okruglim stolovima.

Oglas

Dodatno, po prvi put su uvedena i kraća predavanja od dvadeset minuta. Ideja vodilja ovog formata bila je da se sudionicima predstavi što veći broj tehnologija odnosno trendova.

Organizator je iznimno zadovoljan jedanaestim izdanjem svoje konferencije, jedinstvene po tome što snažno promovira stručno znanje stečeno u praksi i konkretnu primjenu tehnologija te uvijek donosi pregled aktualnosti na polju IT tehnologije i trendova.

Konferenciju je otvorio domaći poduzetnik i investitor Saša Cvetojević, pričajući o pametnim automobilima, da bi se Ognjen Bajić u nastavku osvrnuo na nove ALM i DevOps prakse poput kontejnera i mikroservisa. Glavni program konferencije nastavno se bavio sadašnjosti i budućnosti povezanih uređaja (Internet of Things), novostima vezanim uz omiljene razvojne alate i programske jezike te najboljim praksama za razvoj softvera na svim platformama. Također, vodila se i vrlo zanimljiva rasprava o razvoju povezanih uređaja u Hrvatskoj, a moglo se čuti i kako, kao IT firma, ostvariti porezne olakšice ili doći do novaca iz EU fondova.

DevArena se oduvijek oslanjala na kombinaciju provjerenog znanja i iskustva svojih vrsnih predavača i kvalitetu renomiranih vanjskih predavača, među kojima su se istaknuli Ognjen Bajić, Saša Cvetojević, Ivan Kardum, Toni Petrina, Tajana Barančić, Ivan Popek i Ana Roje Ivančić, od kojih su mnogi nositelji prestižnog MVP statusa.

Specifičnost ovogodišnjeg izdanja DevArena konferencije je činjenica da je bila rasprodana već tjedan dana prije zatvaranja prijava, tako da se na konferenciji okupilo više od 220 sudionika iz domene razvojnih inženjera, softverskih arhitekata, voditelja softverskih projekata i drugih IT specijalnosti, redom vrhunskih domaćih i regionalnih stručnjaka. Za njih je osim stručnog dijela na rasporedu bilo i niz dodatnih zanimljivosti – na samom otvaranju su podijeljene atraktivne nagrade sponzora za troje od deset najbrže prijavljenih sudionika, a i ove godine je prvih 30 prijavljenih dodatno nagrađeno. Također, nekoliko sretnika imalo je priliku u pauzi za ručak pobliže se upoznati s Tesla Model X automobilom, a nakon završenog službenog dijela je uslijedio i tradicionalni domjenak uz niz iznenađenja i nagradnih igara za najaktivnije i najsretnije sudionike.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.