10 godina projekta StuDOM – deset godina Interneta u studentskim domovima

Fotografija članka: 10 godina projekta StuDOM – deset godina Interneta u studentskim domovima

Sveučilišni računski centar SRCE prepoznao je važnost uvođenja Interneta u sve sobe studentskih domova u Hrvatskoj – 10 godina projekta StuDOM.

Oglas

U Srcu su smatrali kako je za proces modernog studiranja pristup obrazovnim i drugim informacijskim resursima putem Interneta od izuzetne važnosti. Tim procesom Hrvatska je poslala jedina zemlja u Europi koja je dovela Internet u sve sobe svih studentskih domova u Hrvatskoj.

Na obilježavanju 10 godina projekta StuDOM sudjelovat će prof.dr.sc. Ružicu Beljo Lučić, pomoćnicu ministra znanosti obrazovanja i sporta i njezine suradnike iz Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja. Uvodno će govoriti dr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca te Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca, koji će se osvrnuti na proteklih 10 godina projekta StuDOM i dati projekcije za budućnost.

Ovo druženje omogućit će nam zajedničko sagledavanje postignuća, a otvorit će nam mogućnost da u zajedničkom razgovoru odgovorimo i na pitanja o izazovima koja nam se javljaju. Posebno je važno napomenuti da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo značajna sredstva za obnovu i proširenje StuDOM infrastrukture. Srce upravo koordinira poslove vezane uz obnovo i proširenje StuDOM-a, te se njihov završetak očekuje u prvom kvartalu 2014. godine.

Čestitamo Srcu i akademskoj zajednici na proslavi 10 godina projekta StuDOM. Dok je autor ovog teksta studirao, taj sustav još nije postojao :)

Dodatne podatke o ovom eventu potražite i u našem .

10 godina projekta StuDOM

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.