10 događaja iz svijeta weba koji su obilježili 2009. godinu

Fotografija članka: 10 događaja iz svijeta weba koji su obilježili 2009. godinu

10 domaćih događaja iz svijeta weba koji su obilježili 2009. godinu

Prisjetimo se 2009. i sljedećih događaja važnih za web.

1. Prva SEO radionica – veljača, 2009.
U sklopu projekta Web::Edukacija, održana je prva u nizu web radionica u Zagrebu, točnije – SEO radionica koja je po prvi puta otkrila polaznicima tajne SEO zanata i zauzimanja početnih pozicija na rezultatima tražilica.

2. Treći FuturAD – veljača, 2009.
FuturAD 2009 je u Zagreb donio čak četiri dana predavanja i radionica te kao najduže događanje tog tipa u regiji. Organizatori su 2009. godine format konferencije "1 dan konferencije + 1 dan radionice" iz 2008. udvostručili pa su nas dočekali sa 2 dana konferencije i 2 dana radionice.

3. Web::Strategija 4 – Izgubljeni u kontekstu – ožujak, 2009.
Tema konferencije je bilo kontekstualno oglašavanje, a okupila je sve relevantne kontekstualne mreže u regiji – Google AdWords/AdSense, Etarget, ToboAds (Httpool), te Prospetio (affiliate mreža).

4. Prvi web sajam – Web::INDUSTRIJA 2009 – ožujak, 2009.
Web::INDUSTRIJA 2009 je okupila preko 400 stotine posjetitelja i na kojem su se predstavila sva imena koja drže do svog brenda i koji "žive od weba" ili "na webu". Prvi sajam je bio relavno mali s obzirom na broj štandova, ali velika brojka posjetitelja govori o interesu za ovakvim događanjima.

5. WebMarket 2009 – travanj, 2009.
U travnju je održana prva konferencija o web trgovini koju je organizirao Allianz Direct, Interactive.ag, te HGK – Odbor za razvoj i promociju e-trgovina. Odlično zamišljena dvodnevna konferencija održana je sa odličnim predavačima.

6. E-trgovina (Palić, Srbija) – travanj, 2009.
Deveta međunarodna konferencija o e-trgovini i elektroničkom poslovanju koja se održava u Paliću u Srbiji, središnje je regionalno mjesto za e-trgovinu u regiji. Na skupu je u toku sva tri dana rada konferencije pred oko 400 sudionika, izneseno 70 izlaganja i prezentacija, te dva okrugla stola. Održana predavanja su obuhvatila su sljedeće teme: B2B i B2C e-commerce, internetski marketing, online PR, SEO, društvene mreže, Enterprise 2.0, pravni aspekti elektroničkog poslovanja, debitne kartice i sustavi plaćanja na Internetu, sustavi zaštite el. transakcija na Internetu, e-banking, brokersko poslovanje na Internetu, uloga osiguranja u procesu e-trgovine, upravljanje procesima dostave robe, m-commerce i druge.

7. Web::Strategija 5 – Anti-recesijski vodič kroz web poslovanje – lipanj, 2009.
Tematski su predavanja bila nadograđena na WebMarket konferenciju iz travnja, no širi pristup temama (ne samo web shop) okupila su duplo više sudionika. Konferenciju su posjetili i mnogi ugledni poslovni ljudi, kao npr. vlasnik domaćeg informatičkog diva – MSAN, jer je tematski objasnila kako uspješno postojeće poslovanje usmjeriti prema kupcima na webu, te što – ne raditi. Dan nakon 5. Web::Strategije, održana je Webura – Web Business Radionica.

8. Web::Strategija 6 – Ritam društvenih valova – studeni, 2009.
Nakon ljetne pauze, uslijedila je treća u godini edukativna konferencija Web::Strategija koja je pokrivala teme društvenih medija (Facebook, Twitter, blog, forum, …) i koja se prema broju sudionika opasno približila posjećenosti četvrte Web::Strategije.

9. Tweetokracija & Drumara – studeni, 2009.
Tokom studenog održane se dvije međusobno nezavisne radionice o društvenim mrežama. Prvo je održana Tweetokracija koja je okupila 20 sudionika i educirala je polaznike o primjeni Twittera, dok je nakon šeste Web::Strategije održana Drumara – Društvena Marketinška Radionica koja je educirala preko 20 polaznika i o Twitteru, ali i Facebook-u, Linkedin-u te blogovima i kako ove web servise upotrijebiti u svrhu web marketinga i web prodaje.

10. Vidi Web Top 100 – prosinac, 2009.
I ove godine su u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade, pred više od dvije stotine VIP uzvanika, dodijeljene već 11 godinu za redom – hrvatske nacionalne visokotehnološke nagrade Vidi Web Top 100 – za najbolje hrvatske web stranice. Osim toga dodijeljena je i popularna Premjerkina web nagrada, te nagrade koje su nam za ovu temu manje zanimljive.

Izvor: Webedukacija.com

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.