10. Combis konferencija 2016 zaključena okruglim stolom o bankarstvu

Fotografija članka: 10. Combis konferencija 2016 zaključena okruglim stolom o bankarstvu

Drugog dana jubilarne COMBIS konferencije održana je panel diskusija ‘Digitalna era u financijskoj industriji’ na kojoj su sudjelovali predstavnici vodećih banaka u Hrvatskoj.

Oglas

U kojem smjeru se razvija digitalna transformacija banaka te kako tehnologija može osigurati veću konkurentnost financijske industrije, pitali smo sugovornike panel diskusije ‘Digitalna era u financijskoj industriji’.

Ivan Maglić iz Gartnera Adriatic/Calisto, ujedno i moderator panel diskusije, na samom je početku istaknuo kako digitalna transformacija banaka ima tri evolucijske faze – kroz prvu se stvarao  elektronični novac, zatim kreće faza tranzicije od analognih do digitalnih poslovnih procesa i uvođenje online bankinga, da bi u trećoj fazi, kroz snažan digitalni poslovni model povezala i sustave i ljude, mjesta i stvari te uz pomoć tehnologije bila u mogućnosti poticati promjene.

Panelisti su govorili o tome što od bankarskih usluga današnji korisnici žele, koje oblike komunikacije preferiraju, dotakli su se i teme o trendovima koje iniciraju pripadnici milenijske generacije, ali i kako izgleda digitalizacija internih procesa u bankarstvu.

Damir Horvat, voditelj prodaje u COMBISu za hrvatsko i inozemno tržište je istaknuo kako će u budućnosti sve veći naglasak biti na podacima koje generiraju banke, zbog čega je COMBIS razvio napredni sustav koji unapređuje brzinu obrade informacija o transakcijama, dovodi ih u realno vrijeme i omogućava monetizaciju velike količine podataka.

Ovo su samo neki naglasci konferencije, a dodatne informacije potražite na 10. COMBIS konferencije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.